Chokladtårta med oreokex

Hej alla!
 
I dag har jag bakat hela dagen. Jag har firat min födelsesdag med familjen här hemma i trondheim. Jag gjorde två olika tåror (från Manuelas passion4baking). Här kommer den ena av dom:
 
Recept på tårtbotten:
30 gram mörk choklad
63 gram kakaopulver
236 gram kokande vatten
2 ägg
2 äggulor
60 gram gräddfil
1,5 tsk vaniljsocker
215 gram mjöl
2 msk maizena
326 gram ljust brunt socker
1 tsk bikarbonat (natron)
0,5 tsk salt
227 gram smör
 
Du behöver två runda bakformar på ca 20 cm. Grädda i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.
 
Ställ fram det du behöver:
 
Min receptbok:
 
 
Blanda kakaopulver och mörk choklad i en skål, och häll över kokande vatten. Rör ihop tills chokladen är smällt:
 
 
Blanda äggulor, gräddfil och vaniljsocker:
 
 
Rör ihop och ställ till sidan:
 
 
Rör ihop ljust brunt socker och smör i en mixare:
 
 
Blanda ihop mjöl, maizena, bikarbonat och salt och häll i mixaren:
 
 
Häll i blandingen med äggulor, gräddfil och vaniljsocker i mixaren:
 
 
blanda inn ett och ett ägg, mixa vidare:
 
 
Bland inn chokladen och mixa vidare:
 
 
Häll röran i två runda bakformar. Grädda dom i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter:
 
 
Efter ca 40 minuter såg dom så här ut. Låt dom svalna:
 
 
Medan tårtbottnena svalnar gör du ostkrämen för att fylla tårtan med:
 
Recept:
2 glas MarshmellowFluff
250 gram philadelfia ost naturell
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
2 dl florsocker (melis)
100 gram vit choklad
4 gelatinblad
1 packet oreokex (krossat)
 
Ställ fram det du behöver:
 
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter:
 
 
Efter 5 minuter, ta ut gelatinbladena och lägg dom i en skål. Häll över 2 msk kokande vatten och rör om:
 
 
Häll marshmellowfluff, philadelfia ost och vaniljsocker i en mixare, och mixa ihop:
 
 
Smält vit choklad och möll i mixaren. Mixa vidare:
 
 
Häll i gelatinen i mixaren. LIte i taget:
 
 
vispa vispgrädde och florsocker och häll det i mixaren. Mixa inn lätt:
 
 
Lägg den ena tårtbottnen i en större rund bakform. Täck formen med plast innan:
 
 
Häll på halva fluffröran:
 
Strö på krossade oreokex:
 
 
Häll på resten av fluffkrämen och tryck ner den anda tårtbottnen:
 
 
Täck till med plast och ställ den i frysen i 4-6 timmar:
 
 
Efter 4-6 timmar ser den så här ut när man har packat ut tårtan:
 
 
Jag gjorde en Choklad krem Fudge för att täcka och dekorera tårtan med:
 
Recept:
500 gram mörk choklad (smältat)
2,4 dl vispgrädde
150 gram smör
2 packet philadelfia ost choklad (kjöpt i Norge)
 
Ställ fram det du behöver:
 
 
Mixa smör i en mixare:
 
 
Häll i vispgrädde och mixa vidare:
 
 
Smält chokladen och häll den i mixaren. Mixa vidare:
 
 
Mixa inn philadelfia ost choklad:
 
 
Mixa vidare så är choklad kräm fudgen klar:
 
 
Bre fudgen på tårtan:
 
 
Jag gjorde lite chokladblommor på tårtan, och la på några jordgubbar:
 
 
 
Den glada bakaren:
 
 
Det ble ett trevligt födelsesdagskalas! :)
 
Kos dere!
 
-Hanne-
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mumsisar med choklad, kola och kokos

Hej alla!
 
Är i Trondheim just nu och hälsar på familj och vänner. Skönt att få några härliga dagar i vackra Trondheim :)
I kväll har jag bakad några härliga mumsisar med choklad, kola och kokos. Inspirationen till dom här är hämtat från Manuela (passion4baking).
 
Recept:
150 gram kokos
230 gram smör (smältat)
20 digestive kex
1 burk kondicerad mjölk (söt)
100 gram honungmusli
100 gram mörk choklad
100 gram vit choklad
100 gram daim
 
Du behöver också en bakform på ca 20*30 cm.
 
Ställ fram det du behöver:
 
 
Krossa digestivkexena:
 

Häll dom krossade digestivkexen, kokos och smältat smör i en bunke:
 
 
Rör ihop och pressa sedan röran ned i en form på 20*30 cm. Ställ bakformen i frysen i 10 minuter. Grädda den sedan i ugnen på 160 grader i 15 minuter:
 
 
Efter 15 minuter i ugnen, ta ut bakformen och häll på musli:
 
 
Häll på daim och mörk och vit choklad:
 
 
Häll över kondicerad mjölk:
 
 
Grädda i ugnen i ca 30 minuter på 165 grader. Sen ser den så här ut:
 
 
Ställ den i frysen ca 30 minuter innan man delar upp den i bitar. Sen är det bara att njuta :)
 
 
Kos dere!
 
-Hanne-
 
 
 
 

Grova bananmuffins

Hej alla :)

Här kommer ett lite nyttigare muffinsrecept. I kväll har jag bakad grova bananmuffins :)

Receps (ca 28 stk):
300 gram vetemjöl
140 gram grovt rågmjöl
140 gram fint rågmjöl
3 tsk bakpulver
240 gram socker
4 bananer
2 dl mjölk
4 ägg
12 msk olja (solros, raps)
6 msk färskpressad appelsinsaft

Grädda som i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.



Ställ fram det du behöver:




Sikt mjölet (vetemjöl och rågmjöl) i en bunke:



Häll i bakpulver och socker og rör om:



Mosa bananena:



Häll den mosade bananen i ett mugg och blanda i mjölken. Rör ihop:



Vispa äggen i en bunke:



häll i bananmjölken i äggen:



Häll i olja:



Häll i appelsinsaft:



rör ihop och häll röran i mjölblandningen:



Rör ihop till en fin röra. Den ska vara lite klumpig:



Lägg muffinsformar i en muffinsplåt. Jag använde dom här med norska flaggan i kväll:



Häll ungefär en msk smet i värje form:



Grädda dom på 200 grader i ca 20 minuter. Sen ser dom så här ut:



Låt dom svalna på et gäller:



Mmm..luktar banan :) Så här såg dom ut innuti:






Kos dere!

Och ha en underbar mittsommar allihopa :)

-Hanne-

Crumbles med äpple och kanel

Hei alla! :)
Vad sägs om lite mumsig fredagsmys? Prova dom här härliga Crumbles med äpple och kanel. Dom blev jättegoda!

Recept (ca 17 stk, normal form):

Smeten:
100 gram smör (smält)
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Ställ fram det du behöver:



Mixa ägg, socker och vaniljsocker:



Smält smör:



Häll smöret i smeten:



Häll i mjölken, och mixa smeten:



Mixa inn vetemjöl, bakpulver och salt. Mixa tills smeten blir fin och glatt:




Gör klar äpplen för att ha i smeten.

Recept:
3 stk äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk socker
2 tsk kanel




Skala äpplen och skär dom i bitar:



Stek äpplen i smör med socker och kanel:



Stek tills sockeret har smält, och dom ser lite ut som kola. Häll äpplen över i en skål och låt dom svalna lite:



Rör sen äpplen inn i smeten:



Häll smeten i muffinsformar. Inte helt fulla:



Gör Crumble för att toppa med:

Recept:
75 gram smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker




Blanda allt med att nypa ihop allt i en bunke:



Tills den blir så här:



Toppa formerna med crumble:



Grädda Crumbles'en på 200 grader i ca 15 minuter. Sen blir dom så här:



Fredagsmysen är klar:






Kan vara godt med lite vaniljglass eller vaniljsås till, men dom gick utmärkt att bara äta som dom är!
Eftersom det blev så många, kan man ju frysa ner några. Så har man mysfika om det kommer oväntade gäster:)

Kos dere!

-Hanne-

Havreplättar med banan

Efter en härlig joggingrunda är det viktigt att äta efteråt. I dag kände jag för nåt varmt att äta, så jag gjorde dom här mumsiga havreplättarna med banan.

Recept (ca 8 stk):
2 dl havregryn
1 ts bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
0,3 ts salt
1,5 bananer
2 ägg
1,5 msk olja
1 msk flytande honung

Smör till att steka dom i en stekpanna.

Ställ fram det du behöver:



Mixa havregryn med en stavmixer tills det blir ett "mjöl":



Häll "mjölet" i en skål och tillsätt bakpulver, kardemumma, kanel och salt. Rör ihop detta:



Mosa bananerna med en gaffel, och lägg dom sedan i en skål:



Tillsätt ägg, olja och honung. Mixa ihop detta:



Häll blandningen i mjölblandningen:



Rör ihop röran, och låt den stå i 10 minuter:



Stek plätterna i en stekpanna i lite smör:



Färdigstekta:



Jag åt dom med keso och röd vinbärgele. Mmmm, vad goda! :)



Kos dere!

-Hanne-

Rosa vaniljtårta med vaniljfluff och röd vinbärgele

Hej alla. I kväll har jag provat et ny tårta. Det är en vaniljtårta. Egentligen ska man göra den i rund form (dubbel portion), fast jag ville inte göra så mycket, så jag gjode en halv portion och använde mig av gamla baguetteformar som jag har ärvt av min mormor. Blev inte tillräkligt med vaniljfluff, eftersom jag inte hadde mer än två ägg kvar i kylen, men den blev god endå.

Recept:
1 äggvita
30 gram smör
115 gram socker
110 gram vetemjöl
0,25 ts salt
1 ts bakpulver
1 dl iskallt vatten
1 ts vaniljpulver
Röd karamellfärg

Grädde tårtan i 30 minuter på 175 grader.



Ställ fram det du behöver:



Miksa smör och socker:



Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver, vaniljsocker och häll i:



Häll i det iskalla vattenet:



Miksa röran tills den blir glatt. Häll i röd karamellfärg:



Miks äggvitan tills den blir stiv:





Häll äggvitan i röran. Rör inn den forsiktigt i röran (miksa inte):



Häll röran i formen:



Efter 30 minuter blev den så här:



Låt tårtan svalna på ett galler. Gör den vaniljfluffen:

Recept:
1 äggvita
1,2 dl socker
1 ts vaniljsocker


Ställ fram det du behöver:



Häll alt i en skål och ställ den över en kastrull med varmt vatten:



Använd en handvisp tills sockeret har smält:



När sockeret har smält, ta av skålen från kastrullen, och miksa vidare med elvisp tills det blir stivt:



Del tårtan och smör på röd vinbärgele:



Smör sedan på et lag med vaniljfluff:



Dekorera tårtan med resten av vaniljfluffen. Jag hadde också lite strössen på:





Kos dere!

-Hanne-

Regnbågsfrallor

I går gjorde jag regnbågsfrallor. Jag tok dom med på jobbet i dag och det blev en färgerik frukost :)

Recept (8 frallor):
1 ts torrjäst
30 gram smältat smör
1 ägg
1,25 dl mjölk
1 ts salt
280 gram vetemjöl
1 msk socker
Karamellfärg (jag använde blå, röd och grön från Dr.Otecker, och lila från Wilton)

Grädde i ca 15 minuter på 220 grader.



Sätt fram det du behöver:



Bland torrjästen med halva delen av mjölken. Låt den stå i ca 5 minuter innen du rör om:



Varm resten av mjölken, smör och socker (tills smör och socker har smält). Låt blandingen svalna lite:



Pisk ägget:



Pisk ägget inn i mjölkblandingen:



Häll sen i jästblandningen:



Rör godt om. Häll så i den karamellfärg du vill:



Rör inn så mycket karamellfärg du önskar. Beror på hur stärk du vill ha färgen:



Bland vetemjöl och salt:



Häll i den färgade röran:



Blanda i hop tills det blir en glatt och fin deg. Låt degen gäsa i ca 1 timme. Jag gjorde 3 degar till i andra färger:



Värje deg ger 8 frallor, tillsammans blev det 24 frallor i fina färger. Baka ut dom och låt dom gäsa vidare i ca 30 minuter:



Grädda dom i ca 15 minuter på 220 grader. Sen blev dom så här:



En frall i värje färg:



Provsmaking:





Ha en färgfyld dag allihopa!

Kos dere!

-Hanne-

Frukostpannkakor

I dag är det Svenska Flaggans dag och Sveriges nationaldag! Hurra!!
Började dagen i dag med frukostpannkakor :)

Recept (ca 10 stk):
5 dl mjölk
4 ägg
2 dl vetemjöl
2 del rågmjöl fint
1 dl havregryn
1 msk bakpulver
3 msk socker
0,5 ts salt


(lite smör till stekningen)

Ställ fram det du behöver:



Blanda vetemjöl, rågmjöl, havregryn, bakpulver, salt och socker:



Häll i mjölken:



Piska äggen, och hell i dom:



Röd ihop röran:



Jag använde en liten stekpanna (från Åhlens). Den passade perfekt till den stoleken jag ville ha på pannkakorna. Det här blir tjocka pannkakor:



Jag stekte bare fyra styck till frukost (det räckte till mig och min sambo). Men det är alltid bra att ha lite röra i kylskåpet till senare :)



Jag år pannkakorna med keso och äppelmos. Det blev jättegodt :)



Ha en fantastisk nationaldag :)

Kos dere!

-Hanne-

Träningsvåffel

Hej alla :)

I dag blev det en jogginrunda efter jobbet. För att återhämta sig är det jätteviktigt att äta nåt efter träningen, och i dag gjorde jag en träningsvåffel.

Recept på en våffel:

1 banan
1 ägg
lite smör till stekningen

Det här behöver du:



Mosa bananen med en gaffel:



Vispa ägget, och rör inn bananen:



Häll röran i ett våffeljern. Pensla gärna med lite smör, eftersom det inte är nåt smör i röran (annars sätter det sig fast):



Man kan äta våfflan som den är. Jag tok på lite gräddfil och äppelmos:



Mums :)

Kos dere!

-Hanne-
RSS 2.0