Chokladsemlor

Hej. I kväll kommer ett recept på chokladsemlor från viktvakterna. Det blev kvällens dessert. Vi har haft goda vänner på besök och ätit coq au vin. Sen blev det mumsiga chokladsemlor efter.
 
recpet 12 stk:

1/2 packet jäst
50 gram margarin
50 gram mörk choklad
1,25 dl mjölk
0,25 dl sirap
0,5 msk vaniljsocker
1 ägg
6 dl vetemjöl
 
1 ägg till att pensla innan du gräddar dom.
 
Grädda på 225 grader i 8-10 minuter.
 
Chokladkräm:
50 gram margarin
3 dl florsocker
0,5 dl kakao
0,5 dl pucko chokladmjölk
 
Gädde:
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mellangrädde
 
ställ fram det du behöver:
 
smält margarin och choklad i en kastrull:
 
Häll i mjölken och varm till 37 grader:
 
Smula jästen i en bunke. Häll på chokladblandningen och rör ut jästen:
 
Rör in ägget:
 
Rör in sirap:
 
Miksa in mjöl och vaniljsocker:
 
Miksa tills det blir en glatt deg:
 
Låt degen jäsa i ca 30 minuter:
 
Rulla ut och dela degen i 12 bitar. Rull bollar och lägg dom på en bakplåt:
 
Låt dom jäsa i 30 minuter. Pensla dom med ägg:
 
Grädda dom på 225 grader i 8-10 minuter:
 
Låt dom svalna. Gör chokladkrämen. Miksa ihop alla ingediensena:
 
Jättegod chokladkräm:
 
Vispa grädden. Sen är det bara att fylla chokladsemlorna:
 
 

Kos dere!
 
-Hanne-

Oreo cakepops

 
Jag gjorde också oreo cakpops tillsammans med mina engelska cupcakes till fredagsfikan i dag.
 
Recept ca 22 stk:
2 packet oreokex
100 gram creeme cheese naturell
300 gram vit choklad
50 gram mörk choklad (dekorering)
Silver chokladhjärtan (dekorering)
 
Krossa kexen i en miksare eller med en stavmiksare:
 
Rör in creeme cheese:
 
Rull små bollar av smeten. Smält den vita chokladen. Jag använda papperssugrör som pinnar till dom här cakepopsen.
 
Doppa sugrören i lite vit choklad och stick sedan en pinne i varje boll:
 
Ställ dom i frysaren i 5 minuter. Sen doppar man hela bollen i vit choklad. Jag använde frigolitt-ringar för att ställa som i. Låt dom torka.
 
Jag valde att dekorera på två olika sätt. Jag smälte mörk choklad och använde en dekoreringsspruta till att dekorera med. Dom andra dekorerde jag med ett silverchokladhjärta:
 
 
 
Fredagsmys :)
 
-Hanne-

English Cupcakes

 
I dag var det min tur att ha fredagsfika på jobbet. Så roligt att få baka till mina kollegor :)
Jag gjorde dom här cupcakesen dekorerad med en engelsk flagga. Jag gjorde också oreo cakepops, som ni hittar i inlägg nummer två i dag :)
 
recept på ca 24 cupcakes:
300 gram socker
400 gram smör
6 ägg
450 gram mjöl
4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
150 gram chokladknappar (ellr hakkad choklad)
 
Grädda i 20 minuter på 200 grader
 
Frosting:
200 gram vit choklad
300 gram mjukt smör
300 gram creeme cheese naturell
500 gram florsocker/melis
 
Dekorering:
Blå och röd sockerpasta
Florsocker blandat i vatten
 
Ställ fram det du behöver til cupcakesen:
 
Mixa smör och socker tills det blir fluffy:
 
Miksa in två ägg i taget:
 
häll i mjölken:
 
häll i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Miksa ihop tills röran blir glatt:
 
Rör in chokladknapparna:
 
Ha röran i formarna. Fyll dom ungefär 2/3 fulla:
 
Grädda i 20 minuter på 200 grader:
 
Låt svalna helt. Medan som svalnar gör man frosingen. Smält den vita chokladen i vattenbad. Miksa ihop smör, creeme cheese och vit choklad. Miksa in florsocker. Spritsa frostingen på cupcakesen:
 
Kavla ut blå sockerpasta och stick ut cirklar som är lite större i diameter än vad formarna är.
Lägg en blå cirkel på varje cupcakes. Kläm åt kanterna:
 
Kavla ut den röda sockerpastan och skär ut strimlar och små trianglar som ska vara et röda i den engelska flaggan. Blanda florsocker med vatten och spritsa på det vita i flaggan:
 
Jag skulle nog användt en lite bättre neknik på det vita, men det blev som det blev. En engelsk flagga ser man at det är ialla fall.
 
 
Trevlig fredagsfika!
 
Kos dere!
 
-Hanne-

Bagels

Underbara söndag! Var ute och gick en härlig söndagspromenad i solen i dag. Härligt!
Igår fick jag et recept på Bagels (från viktvaktarna, fast jag tog bort lite mjöl). Har aldrig provat att baka det förut, men i dag blev det nybakade Bagels till lunch. Och dom är grova och nyttiga :)
 
Recept 14 stk:
50 gram jäst (ett packet)
2,5 dl vatten 37 grader
2 msk sirap
1 tsk salt
1 ägg
1 dl kruskakli
1 dl linfrön
3 dl dinkelmjöl fullkorn
4,5 dl fint rågmjöl
 
1 ägg till at pensla
1 msk sesamfröm för att strö ovanpå
 
Gradda på 200 grader i ungefär 10 minuter.
 
 
Ställ fram det du behöver:
 
Rör ut jästen i vattnet:
 
Rör ihop ägg, sirap och salt:
 
Häll jästblandningen, äggblandningen, rågmjöl, dinkelmjöl, kruskakli och linfrön i en mixare. Mixa ihop i några minuter tills degen är fin och glatt:
 
Låt degen jäsa i 30minuter:
 
Dela sen upp degen i 14 bitar:
 
Trilla ut varje bit till en korv som är ca 2 cm tjock:
 
Forma korven till en cirkel. Kläm ihop ändarna:
 
Det ska bli 14 stk:
 
Kok upp vatten med 3 tsk salt i en kastrull. Lägg ner bagelsen och låt dom koka i ungefär en minut. Använd en hålslev och ta dom upp med:
 
Lägg bägelsen på en bakplåt med bakplåtspapper. Pänsla dom med ägg:
 
Strö över sesamfrön:
 
Grädda dom i 10 minuter på 200 grader:
 
Mysig söndagslunch:
 
-Hanne-
RSS 2.0