Blomtårta

 
 
Denna tårta är gjort på vaniljbotten. Fylld med jordgubbsmousse och vit chokladfluff. Dekorerat i sockerpasta som jag har färgat i olika färger. Blommorna är också gjorda i sockerpasta. Lite gult sockerströssel i mitten på blommorna, samt skimmerpulver för polleneffekt.
 
Recept på vaniljbotten hittar ni under hello Kitty tårta. 
Vit chokladfluff hittar ni under musiktårta och tågtårta.
 
Jordgubbsmousse:
250 g jordgubbar
0,75 g socker
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
 
värm jordgubbar och socker. Sila bort klumpar. Lägg gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Rör sedan in i dom varma jordgubbarna. Vispa vispgrädden och rör sen in jordgubbarna. Låt stå kallt till det har stelnat. 
 

Smörgåstårta

Egentligen postar jag bara tårtor och liknande på min blogg, men vill ändå lägga in denna smörgåstårta. det var första gången jag har gjort en, och även första gången jag har smakat en. Det är inte vanligt med smörgåstårtor i Norge. Jag gjorde denna tills min familj kom och hälsade på. 
 
Den är fylld med räkor, kräftstjärtar, majonnäs, citron, dill och turkisk yoghurt. Den är täckt med créme cheese och majonnäs. Dekorerat med gurka, tomat, citron, dill, kallrökt laks, räkor.
 

Ljudtekniktårta

Denna tårta gjorde jag till min brors födelsesdag. Han jobbar som ljudtekniker, så jag tycker denna design var passande. Jag gjorde fyrkantiga bottnar. Botten är samma recept som i tågtårtan. 
 
Den är fylld med vit chokladfluff och marabou mjölkchokladfluff. Receptet på dom är det samma.
200 g choklad och 3 dl vispgrädde. Man smälter chokladen i grädden och låter den sedan bli genomkall. Vispa sen till en kräm/fluff.
 

Tågtårta

 
Tvåvåningstårta med chokladbotten fylld med vit chokladfluff och hallonmousse.
 
chokladbotten:

250g socker
2 ägg

 

175g smör 

250 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2dl oboy
1tsj bikarbonat
3,5 dl fil

Grädde på 180 grader i ca 1time. 

mixa smör och socker tills det blir vitt och fluffigt. Rör in smöret. Blanda alla torra ingredienser och mixa sedan in i smeten tillsammans med filen. 

Jag gjorde en fyrkantig och en rund botten. 

 

Vit chokladfluff:

200 g vit choklad och 3 dl vispgrädde.

smält chokladen i vispgrädden. Låt det inte koka. när blandningen är igenomkall vispas den till en kräm/ fluff.

 

Hallonmousse:

3 gelatinplattor, 250 gram hallon, 0,75 dl socker, 3 dl vispgrädde.

värma hallon tillsammans med socker. Sila av hallonen så fröna kommer bort. Lägg gelatinplattorna i kallt vatten i 5 minuter, rör det sen in i dom värma hallonen. Vispa vispgrädden, och rör sedan in hallonen. Ställ kallt tills det stelnar. 

Denna tårta är täckt med grön och blå marsipan. Dekorationerna är gjord i sockerpasta. Tågabbana är gjord i lakritssnöre och sockerpasta. Toget är gjord av tårtbotten täckt med sockerpasta. Chokladgodis till vagnarna. 

 

RSS 2.0