Lite av vad jag har gjort tidigare.

Hej. Hoppas ni har en bra dag.
Tänkte jag kunne lägga ut lite bilder på vad jag har gjort tidigare:

Pavlova i dom norska färgerna. (17.maj-tårta):




Vit chokladmousse med uppskuren frukt och chokladsås:




Portionstårta med marspian och florsocker. Dekorerad med marsipanros och kandiserad citronmeliss. Dom här gjorde jag till min mormor och morfars guldbröllop för några år sen. Inuti dom är det sockerbotten, vaniljskräm, jordgubbsylt och banan.




Jag hadde tjejerna på besök en kväll, och då gjorde jag den här marsipantårtan. Inuti är det en chokladtårta fylld med mangokräm och frisk mango. Dekoredad med choklad og guldpärlor.




Den här tårtan gjorde jag till min lillebrors födelsesdag. Han gillad Opeth (svenskt band). Det er en marsipantårta fylld med vaniljkräm, jordgubbar och banan. Dekoreringen är choklad.




Dom här posjonstårtorna gjorde jag när jag fyllde år. Inuti är det jordgubbar och vit chokladmouse. Dom är täckta med marsipan och lite florsocker. Stoleken är lite större enn en expressokopp.




Hoppas det var lite inspirasjon!

-Hanne-

Cake Pops

För några veckor sen gjorde jag dom här Cake Pops'en :)
Roliga små tårtbitar på pinne. I Norge säger vi kjärliget på pinne till Klubba, så det här blir som en
kjärlekstårta på pinna :)


Jag började med att baka en enkel chokladtårta:

Recepten:
100 gram smör
150 gram socker
2 ägg
1,5 ts vaniljesocker
2,5 dl mjöl
1 ts bakpulver
100 gram mörk choklad
3 dl mjölk

På denna bild ser man alla ingrediensena i chokladtårtan:




Miksa smör och socker tills det blir fluffy. Detta kan ta några minuter:




Ha i ett och ett ägg. Miksa godt:




Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Häll detta i röran:




Häll i mjölken. Miks röran godt:




Hakka chokladen och smält den över varmt vatten:
Jag valde Odense 55% choklad denna gång:




Hakka chokladen i små bitar:




Smält chokladen över varmt vatten:




Rör inn den smältade chokladen i röran:




Rör ihop röran och hell den över i en form. Grädda på 200 grader i 20-30 minuter:
Sen ser den så här ut:




När man väntar på at choklartårtan ska kallna, gör man chokladkremer för att blanda med choklartårtan:

Recept på chokladkrem:
100 gram smör
100 gram mörk choklad
100 gram florsocker (melis)

Smält chokladen på samma sett som i chokladtårtan.
Miksa allt ihop:



tills det blir en kräm:




Del upp chokladtårtan i bitar och blanda ihop den med krämen tills det blir en fin deg:




Lag små kulor av degen. Jag valde at rulla dom i kokosflingor, men det behöver man inte.
Ställ som sedan i frysen i 15 minuer:




Sen smälter man choklad för att täcka kulorna med. (den här chokladen kommer i tillägg till den andra)
Jag använde sugrör till pinnar. Ta lite av den smältade chokladen och doppa sugröret i för att så sticka sugröret i en kula. Stell kulorna tilbaks i frysen så att sugrören sitter fast innan man tar dom ut och täcker dom med choklad:






Doppa kulorna i chokladen. Jag vallde av dekorera dom med små sockerkulor i vitt och guld:




Jag använde små muffinsformar som jag ställde dom i.

Jag valde att täcka några cake pops i vit choklad också. (Odense vit choklad)





Kos dere!

-Hanne-

Banankake

I kväll har jag bakad banantårta (Banankake). Den blev jättegod :)

Recept:
1 ägg
1 kopp socker
1 kopp smältat smör
1 banan
4 msk (ss) mjölk
1,5 kopp mjöl
1 ts bakpulver
1 ts vaniljsocker
0,5 bikarbonat (natron)




Ha ägg och socker i en skål:




Miks ihop:




Mosa bananen:




Rör den mosade bananen i röran:




Häll i smältat smör:




och mjölken:




Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, bikarbonat med mjölet:




Blanda ihop den torra blandningen med röran:




Häll den färdiga röran i en form (1 liter). Jag valde att täcka formen med bakplåtspapper:




Grädda i ugnen på 180 grader ca 30-40 minuter (beroende på ugnen).
Färdig gräddat:




Serverad med florsocker :) mmm...luktar godt :)



Kos dere ;)

-Hanne-

Välkommen till FikaKos!

Hej allihopa :)

Det här är början på en inspirationsblogg som jag hoppas kan ge mycket glädje till många!

Hoppas ni kommer att gilla FikaKos :)

-Hanne-

RSS 2.0