Macarones

Efter en vecka i Paris blev jag nästan beroende av macarones från Laduree. Dom är helt fantastiska, det är som att äta en bit av perfektionism. Det finns så många färger och smaker, men mina favoriter är nog vanilj och ros. Idag försökte jag att göra mina egna ros och vaniljmacarones. Det blev långt ifrån så goda som hos Laduree, men dom smakade gott. Det som liknade mäst på laduree var nog vaniljfyllningen.
 
Jag gjorde en sats som jag delade i två. Jag färgade den ena satsen rosa. 
Jag använder muminkoppar som mått i receptet.
 
Recept ca 30 macarones (ihopsatta)
1 1/4 kopp florsocker
1 1/2 kopp mandelmjöl
3 äggvitor
nypa salt
1/4 kopp socker
1/2 msk vaniljextrakt
eventuell färg
 
Blanda ihop florsocker och mandelmjöl. Sätt till sidan. Vispa äggvitorna fluffy. Vispa in salt och socker och eventuellt färg. Häll över lite av mandelblandingen och vänd in försiktigt. Häll i vaniljextrakt och resten av mandelblandingen. Vänd in tills röran har blivit lite rinnande. 
Spritsa ut på ett bakplåtspapper (om man inte har en macaronplåt). Spritsa ungefär som en femkrona. Slå plåten i bänkskivan några gånger för att få ut bubblor. 
Låt som stå och torka innan du gräddar dom. Du ska kunna ta på dom utan att smeten sitter kvar på fingrarna. 
 
Grädda som sedan i ugnen i ca 25 minuter på 150 grader. 
 
Låt dom svalna helt innan du tar loss dom från bakplåtspapperet.
 
Rosfyllning:
1 kopp florsocker
4 msk smör
3 msk rosarom
eventuell färg (jag använde rosa)
1 msk mjölk
 
vispa ihop alla ingredienser tills det blir en slät kräm.
 
Crème patissière (vaniljfyllning)
2,5 dl mjölk
en halv vaniljstång (frön)
2 äggulor
50 g socker
25 g vetemjöl
 
vispa äggulorna med socker. Vispa sedan in mjölet och lite av mjölken. Häll resten av mjölken i en kastrull tillsammans med fröna från vaniljstången. Häll i blandningen av mjöl, socker och ägg i mjölken. Rör på svag värme till det tjocknar. Häll creme patissière i en skål och täck den med plast. Låt den bli kall innan du spritsar macaronerna. 
 
Spritsa en macaron och lägg en annan ovanpå. Voilà! Njut!
 
 

Bröllopstårta

Jag fick äran av att göra bröllopstårtan till två underbara människor som gifte sig i juni.
Det är en sockerbotten fylld med strawberry buttercream och vit choklad cream cheese frosting. Den är täckt med sockerpasta. Dekorationerna är gjorda i sockerpasta. Bokstäverna är sprayade med guldspray.
 
 

Fredagsfika

Denna tårta gjorde jag till min kära sambo som skulle ha med fredagsfika på jobbet. 
Det är sockerbotten fylld med jordgubbsmousse och vit choklad creme cheese frosting. Dekorerat med sockerpasta. Jag har använda en mönstermatta och senare målat mönstret med grön wiltonfärg. 
 
RSS 2.0