Skumtoppar

 
 
Jag har alltid älskat skumtoppar, eller kokosboller som det heter i Norge. Dom här skumtopparna är utan kokos. Istället är dom dekorerat med små sockerperlor. 
 
Recept på 12 stk:
 
12 stk Marie kex (man kan använda annan kex också)
3 äggvitor
2 dl socker
200 gram choklad
 
Man kan själv väloja smaktillsatser. Jag gjorde med vaniljsmak och med citronsmak. För vaniljsmak tillsatte jag vaniljsocker (2tsk). För dom med citronsmak tillsatte jag citronarom, samt gul karamellfärg.
 
Börja med att vispa äggvitorna fluffig. Det ska gå att vända bunken upp och ner utan att det rinner ut. Vispa sedan in sockeret. Vispa in lite i taget. Till slut, vispa in eventuell smak och färg. 
Lägg Marie kexen på en bakplåt med bakplåtspapper. Ha smeter i en påse och klipp hål i ena kanten. Spritsa toppar på kexen. 
Grädda som i ugnen i 10 minuter på 150 grader. Låt dom svalna lite. 
Smälta choklad over vattenbad. Doppa topparna i den smältade chokladen. Pass på att doppa dom på sidan, annars riskerar man att toppen ramlar av kexen. Dekorera dom med till exempel strössel eller kokos. 
 
 
Kos dere! 
//Hanne
 
RSS 2.0