Havreplättar med banan
Efter en härlig joggingrunda är det viktigt att äta efteråt. I dag kände jag för nåt varmt att äta, så jag gjorde dom här mumsiga havreplättarna med banan.
Recept (ca 8 stk):
2 dl havregryn
1 ts bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
0,3 ts salt
1,5 bananer
2 ägg
1,5 msk olja
1 msk flytande honung
Smör till att steka dom i en stekpanna.
Ställ fram det du behöver:
Mixa havregryn med en stavmixer tills det blir ett "mjöl":
Häll "mjölet" i en skål och tillsätt bakpulver, kardemumma, kanel och salt. Rör ihop detta:
Mosa bananerna med en gaffel, och lägg dom sedan i en skål:
Tillsätt ägg, olja och honung. Mixa ihop detta:
Häll blandningen i mjölblandningen:
Rör ihop röran, och låt den stå i 10 minuter:
Stek plätterna i en stekpanna i lite smör:
Färdigstekta:
Jag åt dom med keso och röd vinbärgele. Mmmm, vad goda! :)
Kos dere!
-Hanne-
Recept (ca 8 stk):
2 dl havregryn
1 ts bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
0,3 ts salt
1,5 bananer
2 ägg
1,5 msk olja
1 msk flytande honung
Smör till att steka dom i en stekpanna.
Ställ fram det du behöver:
Mixa havregryn med en stavmixer tills det blir ett "mjöl":
Häll "mjölet" i en skål och tillsätt bakpulver, kardemumma, kanel och salt. Rör ihop detta:
Mosa bananerna med en gaffel, och lägg dom sedan i en skål:
Tillsätt ägg, olja och honung. Mixa ihop detta:
Häll blandningen i mjölblandningen:
Rör ihop röran, och låt den stå i 10 minuter:
Stek plätterna i en stekpanna i lite smör:
Färdigstekta:
Jag åt dom med keso och röd vinbärgele. Mmmm, vad goda! :)
Kos dere!
-Hanne-
Kommentarer
Trackback