Norge-kake

Denna tårtan gjorde jag till årets 17 maj, Norges nationaldag. Fick tips om receptet från min lillebror. 
 
 
Recept tårtbotten (25 cm)
4 ägg
400 gram socker
2 tsk vaniljsocker
1 citron (rivet skal)
400 gram vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl fil
2 olja utan smak
röd och blå karamellfärg
 
piska ägg och socker fluffigt. Blanda i alla andra ingredienser förutom karamellfärg. Miksa gott. ta 1/3 av smeten och färg blå och 2/3 av smeten röd. Grädda på 180 grader i 30-40 minuter. Låt som svalna helt.
 
ostkräm:
400 gram smör
600 gram florsocker
400 gram creme cheese naturell
2 msk pressad citron
 
miksa ihop allt.
 
dela den röda tårtbotten i två. börja med en av dom röda delarna. Smör den med ostkräm. Lägg på den blå tårtbotten. Smör på ostkräm. Lägg på den andra röda delen. Täck tårtan med resten av ostkrämen. 
Dekorera tårtan med jordgubbar och blåbär. Jag dekorerade med norska flaggor också! 
 
 
 
Hurra for Norge !!!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0