Regnbågsfrallor
I går gjorde jag regnbågsfrallor. Jag tok dom med på jobbet i dag och det blev en färgerik frukost :)
Recept (8 frallor):
1 ts torrjäst
30 gram smältat smör
1 ägg
1,25 dl mjölk
1 ts salt
280 gram vetemjöl
1 msk socker
Karamellfärg (jag använde blå, röd och grön från Dr.Otecker, och lila från Wilton)
Grädde i ca 15 minuter på 220 grader.
Sätt fram det du behöver:
Bland torrjästen med halva delen av mjölken. Låt den stå i ca 5 minuter innen du rör om:
Varm resten av mjölken, smör och socker (tills smör och socker har smält). Låt blandingen svalna lite:
Pisk ägget:
Pisk ägget inn i mjölkblandingen:
Häll sen i jästblandningen:
Rör godt om. Häll så i den karamellfärg du vill:
Rör inn så mycket karamellfärg du önskar. Beror på hur stärk du vill ha färgen:
Bland vetemjöl och salt:
Häll i den färgade röran:
Blanda i hop tills det blir en glatt och fin deg. Låt degen gäsa i ca 1 timme. Jag gjorde 3 degar till i andra färger:
Värje deg ger 8 frallor, tillsammans blev det 24 frallor i fina färger. Baka ut dom och låt dom gäsa vidare i ca 30 minuter:
Grädda dom i ca 15 minuter på 220 grader. Sen blev dom så här:
En frall i värje färg:
Provsmaking:
Ha en färgfyld dag allihopa!
Kos dere!
-Hanne-
Recept (8 frallor):
1 ts torrjäst
30 gram smältat smör
1 ägg
1,25 dl mjölk
1 ts salt
280 gram vetemjöl
1 msk socker
Karamellfärg (jag använde blå, röd och grön från Dr.Otecker, och lila från Wilton)
Grädde i ca 15 minuter på 220 grader.
Sätt fram det du behöver:
Bland torrjästen med halva delen av mjölken. Låt den stå i ca 5 minuter innen du rör om:
Varm resten av mjölken, smör och socker (tills smör och socker har smält). Låt blandingen svalna lite:
Pisk ägget:
Pisk ägget inn i mjölkblandingen:
Häll sen i jästblandningen:
Rör godt om. Häll så i den karamellfärg du vill:
Rör inn så mycket karamellfärg du önskar. Beror på hur stärk du vill ha färgen:
Bland vetemjöl och salt:
Häll i den färgade röran:
Blanda i hop tills det blir en glatt och fin deg. Låt degen gäsa i ca 1 timme. Jag gjorde 3 degar till i andra färger:
Värje deg ger 8 frallor, tillsammans blev det 24 frallor i fina färger. Baka ut dom och låt dom gäsa vidare i ca 30 minuter:
Grädda dom i ca 15 minuter på 220 grader. Sen blev dom så här:
En frall i värje färg:
Provsmaking:
Ha en färgfyld dag allihopa!
Kos dere!
-Hanne-
Kommentarer
Trackback