Chokladtårta med oreokex

Hej alla!
 
I dag har jag bakat hela dagen. Jag har firat min födelsesdag med familjen här hemma i trondheim. Jag gjorde två olika tåror (från Manuelas passion4baking). Här kommer den ena av dom:
 
Recept på tårtbotten:
30 gram mörk choklad
63 gram kakaopulver
236 gram kokande vatten
2 ägg
2 äggulor
60 gram gräddfil
1,5 tsk vaniljsocker
215 gram mjöl
2 msk maizena
326 gram ljust brunt socker
1 tsk bikarbonat (natron)
0,5 tsk salt
227 gram smör
 
Du behöver två runda bakformar på ca 20 cm. Grädda i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.
 
Ställ fram det du behöver:
 
Min receptbok:
 
 
Blanda kakaopulver och mörk choklad i en skål, och häll över kokande vatten. Rör ihop tills chokladen är smällt:
 
 
Blanda äggulor, gräddfil och vaniljsocker:
 
 
Rör ihop och ställ till sidan:
 
 
Rör ihop ljust brunt socker och smör i en mixare:
 
 
Blanda ihop mjöl, maizena, bikarbonat och salt och häll i mixaren:
 
 
Häll i blandingen med äggulor, gräddfil och vaniljsocker i mixaren:
 
 
blanda inn ett och ett ägg, mixa vidare:
 
 
Bland inn chokladen och mixa vidare:
 
 
Häll röran i två runda bakformar. Grädda dom i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter:
 
 
Efter ca 40 minuter såg dom så här ut. Låt dom svalna:
 
 
Medan tårtbottnena svalnar gör du ostkrämen för att fylla tårtan med:
 
Recept:
2 glas MarshmellowFluff
250 gram philadelfia ost naturell
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
2 dl florsocker (melis)
100 gram vit choklad
4 gelatinblad
1 packet oreokex (krossat)
 
Ställ fram det du behöver:
 
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter:
 
 
Efter 5 minuter, ta ut gelatinbladena och lägg dom i en skål. Häll över 2 msk kokande vatten och rör om:
 
 
Häll marshmellowfluff, philadelfia ost och vaniljsocker i en mixare, och mixa ihop:
 
 
Smält vit choklad och möll i mixaren. Mixa vidare:
 
 
Häll i gelatinen i mixaren. LIte i taget:
 
 
vispa vispgrädde och florsocker och häll det i mixaren. Mixa inn lätt:
 
 
Lägg den ena tårtbottnen i en större rund bakform. Täck formen med plast innan:
 
 
Häll på halva fluffröran:
 
Strö på krossade oreokex:
 
 
Häll på resten av fluffkrämen och tryck ner den anda tårtbottnen:
 
 
Täck till med plast och ställ den i frysen i 4-6 timmar:
 
 
Efter 4-6 timmar ser den så här ut när man har packat ut tårtan:
 
 
Jag gjorde en Choklad krem Fudge för att täcka och dekorera tårtan med:
 
Recept:
500 gram mörk choklad (smältat)
2,4 dl vispgrädde
150 gram smör
2 packet philadelfia ost choklad (kjöpt i Norge)
 
Ställ fram det du behöver:
 
 
Mixa smör i en mixare:
 
 
Häll i vispgrädde och mixa vidare:
 
 
Smält chokladen och häll den i mixaren. Mixa vidare:
 
 
Mixa inn philadelfia ost choklad:
 
 
Mixa vidare så är choklad kräm fudgen klar:
 
 
Bre fudgen på tårtan:
 
 
Jag gjorde lite chokladblommor på tårtan, och la på några jordgubbar:
 
 
 
Den glada bakaren:
 
 
Det ble ett trevligt födelsesdagskalas! :)
 
Kos dere!
 
-Hanne-
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Z A N D R E A ´S . ♥ v ä r l d ♥ Mamma till Joline, född dagen innan julafton

Hejsan! Vilka fantastiska tårtor! Är du bosatt i sandviken eller närheten? :)

2012-06-30 @ 16:15:21
URL: http://zandrea.blogg.se
Hanne

Hej :) Tack så mycket.
Ja, jag bor i Sandviken :)

2012-07-02 @ 15:11:04


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0