Tågtårta
250g socker
2 ägg
175g smör
250 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2dl oboy
1tsj bikarbonat
3,5 dl fil
Grädde på 180 grader i ca 1time.
mixa smör och socker tills det blir vitt och fluffigt. Rör in smöret. Blanda alla torra ingredienser och mixa sedan in i smeten tillsammans med filen.
Jag gjorde en fyrkantig och en rund botten.
Vit chokladfluff:
200 g vit choklad och 3 dl vispgrädde.
smält chokladen i vispgrädden. Låt det inte koka. när blandningen är igenomkall vispas den till en kräm/ fluff.
Hallonmousse:
3 gelatinplattor, 250 gram hallon, 0,75 dl socker, 3 dl vispgrädde.
värma hallon tillsammans med socker. Sila av hallonen så fröna kommer bort. Lägg gelatinplattorna i kallt vatten i 5 minuter, rör det sen in i dom värma hallonen. Vispa vispgrädden, och rör sedan in hallonen. Ställ kallt tills det stelnar.
Denna tårta är täckt med grön och blå marsipan. Dekorationerna är gjord i sockerpasta. Tågabbana är gjord i lakritssnöre och sockerpasta. Toget är gjord av tårtbotten täckt med sockerpasta. Chokladgodis till vagnarna.
Ursäkta en okunnig ,men menar du två dl färdig oboy-dryck, eller två dl oboy-pulver?
Och: var placerade du chokladfluffet respektive hallonmoussen?