Tågtårta

 
Tvåvåningstårta med chokladbotten fylld med vit chokladfluff och hallonmousse.
 
chokladbotten:

250g socker
2 ägg

 

175g smör 

250 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2dl oboy
1tsj bikarbonat
3,5 dl fil

Grädde på 180 grader i ca 1time. 

mixa smör och socker tills det blir vitt och fluffigt. Rör in smöret. Blanda alla torra ingredienser och mixa sedan in i smeten tillsammans med filen. 

Jag gjorde en fyrkantig och en rund botten. 

 

Vit chokladfluff:

200 g vit choklad och 3 dl vispgrädde.

smält chokladen i vispgrädden. Låt det inte koka. när blandningen är igenomkall vispas den till en kräm/ fluff.

 

Hallonmousse:

3 gelatinplattor, 250 gram hallon, 0,75 dl socker, 3 dl vispgrädde.

värma hallon tillsammans med socker. Sila av hallonen så fröna kommer bort. Lägg gelatinplattorna i kallt vatten i 5 minuter, rör det sen in i dom värma hallonen. Vispa vispgrädden, och rör sedan in hallonen. Ställ kallt tills det stelnar. 

Denna tårta är täckt med grön och blå marsipan. Dekorationerna är gjord i sockerpasta. Tågabbana är gjord i lakritssnöre och sockerpasta. Toget är gjord av tårtbotten täckt med sockerpasta. Chokladgodis till vagnarna. 

 



Kommentarer
Hallå!

Ursäkta en okunnig ,men menar du två dl färdig oboy-dryck, eller två dl oboy-pulver?
Och: var placerade du chokladfluffet respektive hallonmoussen?

Svar: Hej.Det är oboy-pulver. Varje del av tårta, både den fyrkantiga och den runda har två lage fyll. Ett hallonmousselager och ett chokladflufflager. :)
Hanne

2014-07-11 @ 12:31:50


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0