Rabarberpaj

Denna sommaren har det blivit många sånna här rabarberpajen. Det är min sambos favorit. 
Rabarbern plockar vi i vår trädgård, sen är det bara att göra pajskalet. Jättegott med lite vispat vaniljvisp till.
 
recept på en vanlig stor pajform:
ca 300 gram rabarber. (Skalat och delat i små bitar)
2,5 dl vetemjöl
2 dl socker
100 gram smör
4tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1 ägg
 
smält smöret och rör in vaniljsocker. Blanda ihop mjöl, socker och bakpulver. Häll i det smältande smöret och ägget. Rör ihop till en fin deg. Tryck ut den i en pajform. Fördela rabarberbitarna och tryck dom lite ner i degen. 
Grädda på 180 grader i ca 40 minuter. 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0