Canada cake
Idag hade jag en beställning till dagens fredagsfika på jobbet. En av mina kollegor är från Canada och beställde denna:) det är en chokladtårta fylld med mjölkchokladfluff och creme cheese vanilla butter cream.
recept chokladtårta (tårtan har två chokladtårtor)
400 gram smör
9 dl socker
4 ägg
4,5 dl vatten
3 dl gräddfil
8 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
8 msk kakaopulver
miksa smör och socker. Miksa sen inn äggen. Häll i vatten och gräddfil och mixa vidare. Blanda alla torra ingredienser och häll i blandningen. Miksa ihop till en slät smet. Häll smeten i en bakplåt/långpanna.
Grädda på 180 grader i 35-45 minuter (beroende på ugn och storlek på långpannan)
mjölkchoklasdfluff:
3 dl vispgrädde
200 gram mjölkchoklad
värm vispgrädden med chokladen tills chokladen har smällt. Låt det inte koka. Ställ i kylskåp över natten, och piska der sen till en kräm.
creme cheese vanilla buttercream frosting:
100 gram smör
200 gram creme cheese
2 dl vispgrädde
florsocker
miksa smör och creme cheese fluffit. blanda i florsocker tills du har fått den konsistensen och smaken du önskar. Vispa vispgrädden och rör in i blandningen.
Kommentarer
Trackback