Pavlova
Nu har det ett tag sen jag publicerade något på bloggen. Vi renoverar hemma för tiden och då blir det inte mycket bakning. Lägger ut en Pavlova sm jag gjorde i sommar. Den är alltid en vinnare!
recept på en stor bakplåt:
6 äggvitor
ca 4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på högsta värme.
mixa äggvitorna vita. Mixa sedan in socker och vaniljsocker tills du får en glatt röra.
lägg bakplåtpapper i bakplåten och häll röran över.
sänk ugnen till 100 grader och grädda tårtan längst ner i en timme.
låt den sedan svalna innan du dekorerar den.
Denna Pavlovan är dekorerat med jordgubbskräm, jordgubbar, blåbär, kiwi och riven vit och mörk choklad.
Det är också gott att använda vaniljkräm i stället för jordgubbskräm (eller nåt annat som du tycker om).
man kan också ha andra bär eller frukt om man vill. Den brukar bli populär!
kos dere!
Hanne
Kommentarer
Trackback