ChokladCupcakes
Recept (24 stk):
2,5 dl kokande kaffe
70 gram mörk choklad
190 gram vetemjöl
155 gram kakaopulver
2 ägg
1,5 dl olja
500 gram socker
2,5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk natron/bikabonat
0,5 tsk bakpulver
Grädda på 180 grader i 20 minuter
Detta beöver du:
Hakka chokladen i bitar och häll över kokande kaffe. Rör ut chokladen i kaffet:
sikta ihop vetemjöl, bakpulver, natron, vaniljsocker och kakaopulver:
Miksa äggen i två minuter:
Sänk hastigheten på miksaren, och häll i oljan i en tunn stråla. Miksa max 30 sekunder:
Miksa in kaffe och chokladblandningen:
Miksa in vispgrädde:
Miksa in socker:
Rör in mjölblandningen med en slev:
Fyll formar 2/3 fulla. Grädda som i 20 minuter på 175 grader:
Gör en fluffy chokladfrosting:
Recept:
350 gram smör
400 gram choklad
100 gram florsocker/melis
25 gram kakaopulver
ett paket philadelphia choklad
0,5 dl kokande vatten
Detta behöver du:
Miksa ihop smör och florsocker tills det blir fluffy. Smält chokladen. Blanda kokande vatten med kakopulver.
Blanda ihop allt, och miksa tills det blir en fluffy kräm:
Dekoreran cupcakesen med chokladfrostingen:
Jag gjorde också små blommor i sockerpasta. Jag kavlade ut och stack ut stora blommer som jag sprayade med rosa metallfärg (ätbar). Sen stack jag ut mindre bommer som jag limmade fast på dom störra (med ätbart lim):
Då hoppas man på en bra fika i morgon :)
Kos!
-Hanne-
Kommentarer
Anonym
Dangerously beautiful.
Hanne
Thank you ;)
Trackback