Banan och kokoskaka
Recept (1 kaka):
100 gram smör (rumstempererat)
2 dl socker
2 ägg (rumstempererat)
4 dl vetemjöl
1,5 dl kokos
1 msk bakpulver
0,25 tsk salt
4 bananer
Grädda på 175 grader i ungefär én timme.
Ställ fram:

Miksa smör och socker. Misk sedan in ett och ett ägg:

Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kokos. Miksa in detta i röran:

Mosa bananerna och rör in dom:

Smör en form (1 liter) med olja och dryssa på lite kokos:

Häll i röran i formen. Dryss lite kokos på toppen också. Grädde den i ugnen på 175 grader i ungefär en timme:

Efter en timme blev den så här:

Låt den svalna lite. Sen är det bara att njuta :) I kväll blir det nybakad banan och kokoskaka med lite varm äppelmust från Kivik :)

Kos dere!
-Hanne-

Kommentarer
Trackback