Bagels

Underbara söndag! Var ute och gick en härlig söndagspromenad i solen i dag. Härligt!
Igår fick jag et recept på Bagels (från viktvaktarna, fast jag tog bort lite mjöl). Har aldrig provat att baka det förut, men i dag blev det nybakade Bagels till lunch. Och dom är grova och nyttiga :)
 
Recept 14 stk:
50 gram jäst (ett packet)
2,5 dl vatten 37 grader
2 msk sirap
1 tsk salt
1 ägg
1 dl kruskakli
1 dl linfrön
3 dl dinkelmjöl fullkorn
4,5 dl fint rågmjöl
 
1 ägg till at pensla
1 msk sesamfröm för att strö ovanpå
 
Gradda på 200 grader i ungefär 10 minuter.
 
 
Ställ fram det du behöver:
 
Rör ut jästen i vattnet:
 
Rör ihop ägg, sirap och salt:
 
Häll jästblandningen, äggblandningen, rågmjöl, dinkelmjöl, kruskakli och linfrön i en mixare. Mixa ihop i några minuter tills degen är fin och glatt:
 
Låt degen jäsa i 30minuter:
 
Dela sen upp degen i 14 bitar:
 
Trilla ut varje bit till en korv som är ca 2 cm tjock:
 
Forma korven till en cirkel. Kläm ihop ändarna:
 
Det ska bli 14 stk:
 
Kok upp vatten med 3 tsk salt i en kastrull. Lägg ner bagelsen och låt dom koka i ungefär en minut. Använd en hålslev och ta dom upp med:
 
Lägg bägelsen på en bakplåt med bakplåtspapper. Pänsla dom med ägg:
 
Strö över sesamfrön:
 
Grädda dom i 10 minuter på 200 grader:
 
Mysig söndagslunch:
 
-Hanne-


Kommentarer
Anonym

Duktig du! Jag väntar tills imorgon.

2013-02-03 @ 19:06:40


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0