Bagels
Underbara söndag! Var ute och gick en härlig söndagspromenad i solen i dag. Härligt!
Igår fick jag et recept på Bagels (från viktvaktarna, fast jag tog bort lite mjöl). Har aldrig provat att baka det förut, men i dag blev det nybakade Bagels till lunch. Och dom är grova och nyttiga :)
Recept 14 stk:
50 gram jäst (ett packet)
2,5 dl vatten 37 grader
2 msk sirap
1 tsk salt
1 ägg
1 dl kruskakli
1 dl linfrön
3 dl dinkelmjöl fullkorn
4,5 dl fint rågmjöl
1 ägg till at pensla
1 msk sesamfröm för att strö ovanpå
Gradda på 200 grader i ungefär 10 minuter.
Ställ fram det du behöver:

Rör ut jästen i vattnet:

Rör ihop ägg, sirap och salt:

Häll jästblandningen, äggblandningen, rågmjöl, dinkelmjöl, kruskakli och linfrön i en mixare. Mixa ihop i några minuter tills degen är fin och glatt:

Låt degen jäsa i 30minuter:

Dela sen upp degen i 14 bitar:

Trilla ut varje bit till en korv som är ca 2 cm tjock:

Forma korven till en cirkel. Kläm ihop ändarna:

Det ska bli 14 stk:

Kok upp vatten med 3 tsk salt i en kastrull. Lägg ner bagelsen och låt dom koka i ungefär en minut. Använd en hålslev och ta dom upp med:

Lägg bägelsen på en bakplåt med bakplåtspapper. Pänsla dom med ägg:

Strö över sesamfrön:

Grädda dom i 10 minuter på 200 grader:

Mysig söndagslunch:

-Hanne-

Kommentarer
Anonym
Duktig du! Jag väntar tills imorgon.
Trackback