Rundstykker
I dag har gjorde jag rundstykker (norsk för frallor) till frukost. Härligt med nygräddad på lördag morgon. Luktar godt i hela lägenheten :) Går bra att frysa också.
Recept (24 stk):
5 dl mjölk
120 ml vatten (37 grader)
230 gram smör
2 ägg
4 msk socker
50 gram jäst
1 tsk salt
700 gram rågmjöl
700 gram vetemjöl
(tillsätt mer mjöl om det behövs)
Ställ fram det du behöver:
Varm mjölken tills den blir 37 grader.Smält smöret i den varma mjölken:
Rör ut jästen i vattenet:
Häll jästen i mjölkblandningen:
Häll i ägg och vispa ihop:
Häll blandningen i mjölblandningen (rögmjöl, vetemjöl, salt, socker) :
Kör i köksmaskinen tills degen är fin och glatt:
Låt degen jäsa i 1 timme. Eften 1 timme blev min deg så här:
Del upp degen i 24 bitar:
Gör runda bullar och lägg dom på en bakplåt med bakplåtspapper:
Låt som jäsa i ytterligare 30 minuter. Efter 30 minuter blev mina så här:
Grädda i ugnen på 175 grader i ungefär 20 minuter:
Med norsk brunost och kinesisk te, blev det en mysig lördagsmorgon :)
Kos dere :)
-Hanne-
Kommentarer
Trackback