Havebröd med frön
Det här brödet brukar jag baka ofta. Bakar flera på en gång, så kan jag fylla frysen också :)
Alltid bra att ha. Det är et matigt bröd, med nyttiga frön. Smakar godt!
Recept (2 stk bröd):
5 dl mjölk
0,5 dl ljus sirap
50 g färsk jäst
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
50 gram smör
3 dl havregryn
5 dl vetemjöl
5 dl grovt rågmjöl
2 dl fint rågmjöl
Jäsa i formen i 30 minuter
Grädda på 200 grader i ca 15 minuter.
Ställ fram det du behöver:
Varm mjölken till 37 grader. Ha i smöret så det smälter i mjölken:
Rör ut jästen i mjölk- och smörblandningen:
Häll i sirap och rör om:
Blanda alla dom torra ingredienserna:
Häll mjölkblandningen i det torra:
Rör ihop till en deg. Ha i mer mjöl om det behövs. Del degen i två och lägg som i smord brödform.
Låt dom jäsa under plast i 30 minuter:
Grädda dom på 200 grader i undefär 15 minuter:
Nybakad bröd, härligt!...Njut...
Kos dere!
-Hanne-
Kommentarer
Trackback