Pumpa och pecan cupcakes med maple syrup frosting

I morgon ska vi fira Thanksgiving med våra amerikanska vänner. Jag har därför bakad amerikansinspirerade cupcakes i dag. Cupcaken är kryddig och innehåller både pumpa och pecannötter. Frostingen är med Maple Syrup och som dekoration gjorde jag en liten pumpa i marsipan. Jag använde karamellfärg för att färga marsipanen.
Jag har mätat med koppar. Använd en vanlig kaffekopp. Det viktiga är att använda samma kopp till allt.
 
I receptet är det pumpapuré. Det här är svårt att hitta, men kan enkelt göras hemma. Kjöp en pumpa, del den i två, och stek den i ugnen på 175 grader i 45 minuter. Pensla den med lite olja innan. Låt den svalna, och skrapa sen ut det mjuka pumpaköttet. Gör det till en puré med en stavmiksare.
 
Recept (24 stk)
2 koppar vetemjöl
1 tsk bikarbonat (natron)
0,25 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
0,5 tsk kanel
0,25 tsk allspice
0,25 tsk muskat
0,25 tsk malen nellika
2 tsk vaniljsocker
0,5 kopp lättfil
0,5 kopp smör
1,5 koppar ljust brunt socker
2 ägg
1 kopp pumpapuré
1 kopp pecannötter
 
Grädde i ugnen i 20 minuter på 180 grader.
 
Ställ fram det du behöver:
 
Miksa smöret mjukt. Tillsätt socker och miksa vidare.
 
Miksa in ett och ett ägg:
 

Blanda ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel, allspice, muskat, nellika och vaniljsocker.
Blanda in detta i röran. Börja med halva.
 

Häll i filen.
Blanda inn rästen av mjölblandningen. Miksa sen in pumpapuréen:
 
Rör in hakkade pecannötter:
 
Häll röran i formar. Fyll dom 2/3 upp.
 
Grädda i ugnen på 180 grader i 20 minuter
 
Låt dom svalna. Medan dom svalnade gjorde jag frostingen och dekorationen.
 
Frosting:
 
200 gram naturell creem cheese
6 msk smör (mjukt)
0,25 kopp maple syrup
2 koppar florsocker (melis)
 
Blanda ihop alla ingredienserna. Tillsätt mera florsocker om det behövs för att få en bättre konsistens.
 
 
 
Till dekorationerna använde jag marsipan (med vaniljsmak), och karamellfärg.
 
Jag färgade en bit av marspianen grön för att använda till blasten (stilken).
Sen gjorde jag små kulor av resten. Jag använde en kniv till att göra rander (som på en pumpa)
 
 
Sen målade jag dom små pumporna med röd konditorfärg
 
Till slut satte jag dit blasten (stilken). Låt dom torka lite.
 
Jag dekorerade cupcakesen med maple syrup frosting, och satta så en liten minipumpa på toppen.
 
 
 
 
 
 
Nu är vi redo för Thanksgiving :)
 
-Hanne-


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0