Mumsiga grova frallor
I kväll har jag gjort grova frallor. Som Grännas knäcke säger: "man kan ju inte typ äta godis hela tiden".
Hoppas ni blir inspirerad till att baka :)
Jag gjorde dubbel potion. Tycker det är bra att kunna frysa inn lite :)
Recepten för 24 stk:
8 dl vatten
50 gram jäst
9 dl fint rågmjöl
5 dl grov rågmjöl
1 dl havregryn
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
2 ts salt
1 ts socker
3 msk olivolja
100 gram tyrkisk yoghurt
- jag använde fint rågmjöl till utbakningen.
Översikt över alla ingredienser. (på bilden är det dubbel portion)
Blanda fint och grovt rågmjöl, havregryn, solrosfrön, pumpafrön, socker och salt.
Varm vattenet i en kastrull tills det blir 37 grader (kroppstemperatur). Ta ut några desiliter og blanda inn jästen.
Rör ut jästen och hell tilbaks i vattnet som är kvar i kastrullen:
Häll i olivoljan:
och tyrkisk yoghurt:
Blanda godt och häll över i mjölblandingen:
Blanda ihop tills det blir en fin deg. Låt den jäsa i ca 40 minuter, tills den har dubblat sin storlek:
Del upp i 24 delar (min blev 48 eftersom jag gjorde dubbel portion). Låt dom jäsa i 20 minuter innan man sätter som i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.
Klara:
Serverad med aprikosmarmelad:) Mumsiga blev dom :)
trevlig hälg allihopa!
Kos dere ;)
-Hanne-
Hoppas ni blir inspirerad till att baka :)
Jag gjorde dubbel potion. Tycker det är bra att kunna frysa inn lite :)
Recepten för 24 stk:
8 dl vatten
50 gram jäst
9 dl fint rågmjöl
5 dl grov rågmjöl
1 dl havregryn
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
2 ts salt
1 ts socker
3 msk olivolja
100 gram tyrkisk yoghurt
- jag använde fint rågmjöl till utbakningen.
Översikt över alla ingredienser. (på bilden är det dubbel portion)
Blanda fint och grovt rågmjöl, havregryn, solrosfrön, pumpafrön, socker och salt.
Varm vattenet i en kastrull tills det blir 37 grader (kroppstemperatur). Ta ut några desiliter og blanda inn jästen.
Rör ut jästen och hell tilbaks i vattnet som är kvar i kastrullen:
Häll i olivoljan:
och tyrkisk yoghurt:
Blanda godt och häll över i mjölblandingen:
Blanda ihop tills det blir en fin deg. Låt den jäsa i ca 40 minuter, tills den har dubblat sin storlek:
Del upp i 24 delar (min blev 48 eftersom jag gjorde dubbel portion). Låt dom jäsa i 20 minuter innan man sätter som i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.
Klara:
Serverad med aprikosmarmelad:) Mumsiga blev dom :)
trevlig hälg allihopa!
Kos dere ;)
-Hanne-
Kommentarer
Erika
Gu va gott!! Vi borde ha en bakdag till hösten! Koka saft, sylt och baka en massa bröd!
Hanne
Ja, det måste vi göra :)
Trackback