Mumsisar med choklad, kola och kokos
Hej alla!
Är i Trondheim just nu och hälsar på familj och vänner. Skönt att få några härliga dagar i vackra Trondheim :)
I kväll har jag bakad några härliga mumsisar med choklad, kola och kokos. Inspirationen till dom här är hämtat från Manuela (passion4baking).
Recept:
150 gram kokos
230 gram smör (smältat)
20 digestive kex
1 burk kondicerad mjölk (söt)
100 gram honungmusli
100 gram mörk choklad
100 gram vit choklad
100 gram daim
Du behöver också en bakform på ca 20*30 cm.
Ställ fram det du behöver:
Krossa digestivkexena:
Häll dom krossade digestivkexen, kokos och smältat smör i en bunke:
Rör ihop och pressa sedan röran ned i en form på 20*30 cm. Ställ bakformen i frysen i 10 minuter. Grädda den sedan i ugnen på 160 grader i 15 minuter:
Efter 15 minuter i ugnen, ta ut bakformen och häll på musli:
Häll på daim och mörk och vit choklad:
Häll över kondicerad mjölk:
Grädda i ugnen i ca 30 minuter på 165 grader. Sen ser den så här ut:
Ställ den i frysen ca 30 minuter innan man delar upp den i bitar. Sen är det bara att njuta :)
Kos dere!
-Hanne-
Kommentarer
Trackback