Havreplättar med banan
Efter en härlig joggingrunda är det viktigt att äta efteråt. I dag kände jag för nåt varmt att äta, så jag gjorde dom här mumsiga havreplättarna med banan.
Recept (ca 8 stk):
2 dl havregryn
1 ts bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
0,3 ts salt
1,5 bananer
2 ägg
1,5 msk olja
1 msk flytande honung
Smör till att steka dom i en stekpanna.
Ställ fram det du behöver:
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8057_206630021.jpg)
Mixa havregryn med en stavmixer tills det blir ett "mjöl":
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8058_206630126.jpg)
Häll "mjölet" i en skål och tillsätt bakpulver, kardemumma, kanel och salt. Rör ihop detta:
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8061_206630238.jpg)
Mosa bananerna med en gaffel, och lägg dom sedan i en skål:
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8062_206630297.jpg)
Tillsätt ägg, olja och honung. Mixa ihop detta:
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8063_206630333.jpg)
Häll blandningen i mjölblandningen:
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8064_206630429.jpg)
Rör ihop röran, och låt den stå i 10 minuter:
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8065_206630512.jpg)
Stek plätterna i en stekpanna i lite smör:
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8066_206630557.jpg)
Färdigstekta:
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8067_206630591.jpg)
Jag åt dom med keso och röd vinbärgele. Mmmm, vad goda! :)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8069_206630648.jpg)
Kos dere!
-Hanne-
Recept (ca 8 stk):
2 dl havregryn
1 ts bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
0,3 ts salt
1,5 bananer
2 ägg
1,5 msk olja
1 msk flytande honung
Smör till att steka dom i en stekpanna.
Ställ fram det du behöver:
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8057_206630021.jpg)
Mixa havregryn med en stavmixer tills det blir ett "mjöl":
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8058_206630126.jpg)
Häll "mjölet" i en skål och tillsätt bakpulver, kardemumma, kanel och salt. Rör ihop detta:
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8061_206630238.jpg)
Mosa bananerna med en gaffel, och lägg dom sedan i en skål:
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8062_206630297.jpg)
Tillsätt ägg, olja och honung. Mixa ihop detta:
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8063_206630333.jpg)
Häll blandningen i mjölblandningen:
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8064_206630429.jpg)
Rör ihop röran, och låt den stå i 10 minuter:
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8065_206630512.jpg)
Stek plätterna i en stekpanna i lite smör:
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8066_206630557.jpg)
Färdigstekta:
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8067_206630591.jpg)
Jag åt dom med keso och röd vinbärgele. Mmmm, vad goda! :)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3499987/images/2012/img_8069_206630648.jpg)
Kos dere!
-Hanne-
![](http://nevnarien.blogg.se/tavling/images/2011/separat_174349353.jpg)
Kommentarer
Trackback