Havreplättar med banan
Efter en härlig joggingrunda är det viktigt att äta efteråt. I dag kände jag för nåt varmt att äta, så jag gjorde dom här mumsiga havreplättarna med banan.
Recept (ca 8 stk):
2 dl havregryn
1 ts bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
0,3 ts salt
1,5 bananer
2 ägg
1,5 msk olja
1 msk flytande honung
Smör till att steka dom i en stekpanna.
Ställ fram det du behöver:

Mixa havregryn med en stavmixer tills det blir ett "mjöl":

Häll "mjölet" i en skål och tillsätt bakpulver, kardemumma, kanel och salt. Rör ihop detta:

Mosa bananerna med en gaffel, och lägg dom sedan i en skål:

Tillsätt ägg, olja och honung. Mixa ihop detta:

Häll blandningen i mjölblandningen:

Rör ihop röran, och låt den stå i 10 minuter:

Stek plätterna i en stekpanna i lite smör:

Färdigstekta:

Jag åt dom med keso och röd vinbärgele. Mmmm, vad goda! :)

Kos dere!
-Hanne-
Recept (ca 8 stk):
2 dl havregryn
1 ts bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
0,3 ts salt
1,5 bananer
2 ägg
1,5 msk olja
1 msk flytande honung
Smör till att steka dom i en stekpanna.
Ställ fram det du behöver:

Mixa havregryn med en stavmixer tills det blir ett "mjöl":

Häll "mjölet" i en skål och tillsätt bakpulver, kardemumma, kanel och salt. Rör ihop detta:

Mosa bananerna med en gaffel, och lägg dom sedan i en skål:

Tillsätt ägg, olja och honung. Mixa ihop detta:

Häll blandningen i mjölblandningen:

Rör ihop röran, och låt den stå i 10 minuter:

Stek plätterna i en stekpanna i lite smör:

Färdigstekta:

Jag åt dom med keso och röd vinbärgele. Mmmm, vad goda! :)

Kos dere!
-Hanne-

Kommentarer
Trackback