Chokladtårta med oreokex
Hej alla!
I dag har jag bakat hela dagen. Jag har firat min födelsesdag med familjen här hemma i trondheim. Jag gjorde två olika tåror (från Manuelas passion4baking). Här kommer den ena av dom:
Recept på tårtbotten:
30 gram mörk choklad
63 gram kakaopulver
236 gram kokande vatten
2 ägg
2 äggulor
60 gram gräddfil
1,5 tsk vaniljsocker
215 gram mjöl
2 msk maizena
326 gram ljust brunt socker
1 tsk bikarbonat (natron)
0,5 tsk salt
227 gram smör
Du behöver två runda bakformar på ca 20 cm. Grädda i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.
Ställ fram det du behöver:
Min receptbok:
Blanda kakaopulver och mörk choklad i en skål, och häll över kokande vatten. Rör ihop tills chokladen är smällt:
Blanda äggulor, gräddfil och vaniljsocker:
Rör ihop och ställ till sidan:
Rör ihop ljust brunt socker och smör i en mixare:
Blanda ihop mjöl, maizena, bikarbonat och salt och häll i mixaren:
Häll i blandingen med äggulor, gräddfil och vaniljsocker i mixaren:
blanda inn ett och ett ägg, mixa vidare:
Bland inn chokladen och mixa vidare:
Häll röran i två runda bakformar. Grädda dom i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter:
Efter ca 40 minuter såg dom så här ut. Låt dom svalna:
Medan tårtbottnena svalnar gör du ostkrämen för att fylla tårtan med:
Recept:
2 glas MarshmellowFluff
250 gram philadelfia ost naturell
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
2 dl florsocker (melis)
100 gram vit choklad
4 gelatinblad
1 packet oreokex (krossat)
Ställ fram det du behöver:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter:
Efter 5 minuter, ta ut gelatinbladena och lägg dom i en skål. Häll över 2 msk kokande vatten och rör om:
Häll marshmellowfluff, philadelfia ost och vaniljsocker i en mixare, och mixa ihop:
Smält vit choklad och möll i mixaren. Mixa vidare:
Häll i gelatinen i mixaren. LIte i taget:
vispa vispgrädde och florsocker och häll det i mixaren. Mixa inn lätt:
Lägg den ena tårtbottnen i en större rund bakform. Täck formen med plast innan:
Häll på halva fluffröran:
Strö på krossade oreokex:
Häll på resten av fluffkrämen och tryck ner den anda tårtbottnen:
Täck till med plast och ställ den i frysen i 4-6 timmar:
Efter 4-6 timmar ser den så här ut när man har packat ut tårtan:
Jag gjorde en Choklad krem Fudge för att täcka och dekorera tårtan med:
Recept:
500 gram mörk choklad (smältat)
2,4 dl vispgrädde
150 gram smör
2 packet philadelfia ost choklad (kjöpt i Norge)
Ställ fram det du behöver:
Mixa smör i en mixare:
Häll i vispgrädde och mixa vidare:
Smält chokladen och häll den i mixaren. Mixa vidare:
Mixa inn philadelfia ost choklad:
Mixa vidare så är choklad kräm fudgen klar:
Bre fudgen på tårtan:
Jag gjorde lite chokladblommor på tårtan, och la på några jordgubbar:
Den glada bakaren:
Det ble ett trevligt födelsesdagskalas! :)
Kos dere!
-Hanne-
Kommentarer
Z A N D R E A ´S . ♥ v ä r l d ♥ Mamma till Joline, född dagen innan julafton
Hejsan! Vilka fantastiska tårtor! Är du bosatt i sandviken eller närheten? :)
Hanne
Hej :) Tack så mycket.
Ja, jag bor i Sandviken :)
Trackback