Cakepops med pepparkaka

I går var vi på adventsfest, och då gjorde jag Cakepops med pepparkaka. Receptet är egentligen för cupcakes, så det går utmärkat att laga dom och sen dekorera dom i stället för att göra cakepops.
 
Recept (30 cupcakes)
200 gram smör (rumstepererat)
3 dl socker
4 ägg (rumstempererat)
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
5 dl vispgrädde
100 gram chokladknappar
30 st pepparkakor
1 tsk nellika
 
Grädda i ugnen på 180 grader i ca 20 minuter.
 
 
Ställ fram det du behöver:
 
Miksa smör och socker:
 
Miksa inn två och två ägg:
 
Krossa pepparkakorna med till exempel en stavmiksare:
 
Blanda ihop mjöl, bakpulver, nellika och krossade pepparkakor:
 
Rör inn vispgrädden i smör, socker- och äggblandningen:
 
Rör sedan in mjölblandningen:
 
Miksa ihop till en glatt smet. Till slut rör du in chokladknapparna:
 
Häll röran i cupcakesformar:
 
Grädda dom i ugnen på 180 grader i ungefär 20 minuter:
 
Nu an man dekorera cupkakesen som dom är. Här har jag dekorerat med maple syrup frosting (recept under pumpa och peacan cupcakes):
 
Jag gjorde den här gången cake pops i stället:
Gör en bladning av creem cheese naturell (200 gram), vaniljsocker (2 tsk) och florsocker (3-4 dl).
 
Del upp 15-20 cupkakes och ha dom i en bunke. Rör in creem cheese blandningen:
Forma små gubbar av smeten. Smält vit choklad. Ta en pinne och doppa i den vita chokladen och stick den så in i smet-gubbarna. Låt chokladen stelna. Sätt dom i frysen i 5 minuter:
 
Doppa sedan smet-gubbarna i vit choklad. Låt dom torka:
 
Sen är det bara att dekorera. Jag smälte mörk choklad för att göra ögon, näsa och munn. Jag gjorde öronmuffar av godissnöre och minimaränger, och en halsduk av godisremsar:
 
 
 
Redo för adventsfest :)
 
-Hanne-


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0