Cakepops med pepparkaka
I går var vi på adventsfest, och då gjorde jag Cakepops med pepparkaka. Receptet är egentligen för cupcakes, så det går utmärkat att laga dom och sen dekorera dom i stället för att göra cakepops.
Recept (30 cupcakes)
200 gram smör (rumstepererat)
3 dl socker
4 ägg (rumstempererat)
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
5 dl vispgrädde
100 gram chokladknappar
30 st pepparkakor
1 tsk nellika
Grädda i ugnen på 180 grader i ca 20 minuter.
Ställ fram det du behöver:

Miksa smör och socker:

Miksa inn två och två ägg:

Krossa pepparkakorna med till exempel en stavmiksare:

Blanda ihop mjöl, bakpulver, nellika och krossade pepparkakor:

Rör inn vispgrädden i smör, socker- och äggblandningen:

Rör sedan in mjölblandningen:

Miksa ihop till en glatt smet. Till slut rör du in chokladknapparna:

Häll röran i cupcakesformar:

Grädda dom i ugnen på 180 grader i ungefär 20 minuter:

Nu an man dekorera cupkakesen som dom är. Här har jag dekorerat med maple syrup frosting (recept under pumpa och peacan cupcakes):

Jag gjorde den här gången cake pops i stället:
Gör en bladning av creem cheese naturell (200 gram), vaniljsocker (2 tsk) och florsocker (3-4 dl).

Del upp 15-20 cupkakes och ha dom i en bunke. Rör in creem cheese blandningen:

Forma små gubbar av smeten. Smält vit choklad. Ta en pinne och doppa i den vita chokladen och stick den så in i smet-gubbarna. Låt chokladen stelna. Sätt dom i frysen i 5 minuter:

Doppa sedan smet-gubbarna i vit choklad. Låt dom torka:

Sen är det bara att dekorera. Jag smälte mörk choklad för att göra ögon, näsa och munn. Jag gjorde öronmuffar av godissnöre och minimaränger, och en halsduk av godisremsar:



Redo för adventsfest :)
-Hanne-

Kommentarer
Trackback