Cake Pops
För några veckor sen gjorde jag dom här Cake Pops'en :)
Roliga små tårtbitar på pinne. I Norge säger vi kjärliget på pinne till Klubba, så det här blir som en
kjärlekstårta på pinna :)
Jag började med att baka en enkel chokladtårta:
Recepten:
100 gram smör
150 gram socker
2 ägg
1,5 ts vaniljesocker
2,5 dl mjöl
1 ts bakpulver
100 gram mörk choklad
3 dl mjölk
På denna bild ser man alla ingrediensena i chokladtårtan:
Miksa smör och socker tills det blir fluffy. Detta kan ta några minuter:
Ha i ett och ett ägg. Miksa godt:
Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Häll detta i röran:
Häll i mjölken. Miks röran godt:
Hakka chokladen och smält den över varmt vatten:
Jag valde Odense 55% choklad denna gång:
Hakka chokladen i små bitar:
Smält chokladen över varmt vatten:
Rör inn den smältade chokladen i röran:
Rör ihop röran och hell den över i en form. Grädda på 200 grader i 20-30 minuter:
Sen ser den så här ut:
När man väntar på at choklartårtan ska kallna, gör man chokladkremer för att blanda med choklartårtan:
Recept på chokladkrem:
100 gram smör
100 gram mörk choklad
100 gram florsocker (melis)
Smält chokladen på samma sett som i chokladtårtan.
Miksa allt ihop:
tills det blir en kräm:
Del upp chokladtårtan i bitar och blanda ihop den med krämen tills det blir en fin deg:
Lag små kulor av degen. Jag valde at rulla dom i kokosflingor, men det behöver man inte.
Ställ som sedan i frysen i 15 minuer:
Sen smälter man choklad för att täcka kulorna med. (den här chokladen kommer i tillägg till den andra)
Jag använde sugrör till pinnar. Ta lite av den smältade chokladen och doppa sugröret i för att så sticka sugröret i en kula. Stell kulorna tilbaks i frysen så att sugrören sitter fast innan man tar dom ut och täcker dom med choklad:
Doppa kulorna i chokladen. Jag vallde av dekorera dom med små sockerkulor i vitt och guld:
Jag använde små muffinsformar som jag ställde dom i.
Jag valde att täcka några cake pops i vit choklad också. (Odense vit choklad)
Kos dere!
-Hanne-
Roliga små tårtbitar på pinne. I Norge säger vi kjärliget på pinne till Klubba, så det här blir som en
kjärlekstårta på pinna :)
Jag började med att baka en enkel chokladtårta:
Recepten:
100 gram smör
150 gram socker
2 ägg
1,5 ts vaniljesocker
2,5 dl mjöl
1 ts bakpulver
100 gram mörk choklad
3 dl mjölk
På denna bild ser man alla ingrediensena i chokladtårtan:
Miksa smör och socker tills det blir fluffy. Detta kan ta några minuter:
Ha i ett och ett ägg. Miksa godt:
Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Häll detta i röran:
Häll i mjölken. Miks röran godt:
Hakka chokladen och smält den över varmt vatten:
Jag valde Odense 55% choklad denna gång:
Hakka chokladen i små bitar:
Smält chokladen över varmt vatten:
Rör inn den smältade chokladen i röran:
Rör ihop röran och hell den över i en form. Grädda på 200 grader i 20-30 minuter:
Sen ser den så här ut:
När man väntar på at choklartårtan ska kallna, gör man chokladkremer för att blanda med choklartårtan:
Recept på chokladkrem:
100 gram smör
100 gram mörk choklad
100 gram florsocker (melis)
Smält chokladen på samma sett som i chokladtårtan.
Miksa allt ihop:
tills det blir en kräm:
Del upp chokladtårtan i bitar och blanda ihop den med krämen tills det blir en fin deg:
Lag små kulor av degen. Jag valde at rulla dom i kokosflingor, men det behöver man inte.
Ställ som sedan i frysen i 15 minuer:
Sen smälter man choklad för att täcka kulorna med. (den här chokladen kommer i tillägg till den andra)
Jag använde sugrör till pinnar. Ta lite av den smältade chokladen och doppa sugröret i för att så sticka sugröret i en kula. Stell kulorna tilbaks i frysen så att sugrören sitter fast innan man tar dom ut och täcker dom med choklad:
Doppa kulorna i chokladen. Jag vallde av dekorera dom med små sockerkulor i vitt och guld:
Jag använde små muffinsformar som jag ställde dom i.
Jag valde att täcka några cake pops i vit choklad också. (Odense vit choklad)
Kos dere!
-Hanne-
Kommentarer
Trackback