ChokladCupcakes

 
I kväll har jag gjort chokladcupcakes som min kjära sambo ska få ta med sig på jobbet i morgon. Det är så skönt att komma hem och bara få baka! Detta receptet är fra Manuelas passion for baking.
 
Recept (24 stk):
2,5 dl kokande kaffe
70 gram mörk choklad
190 gram vetemjöl
155 gram kakaopulver
2 ägg
1,5 dl olja
500 gram socker
2,5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk natron/bikabonat
0,5 tsk bakpulver
 
Grädda på 180 grader i 20 minuter
 
Detta beöver du:
 
Hakka chokladen i bitar och häll över kokande kaffe. Rör ut chokladen i kaffet:
 
sikta ihop vetemjöl, bakpulver, natron, vaniljsocker och kakaopulver:
 
Miksa äggen i två minuter:
 
Sänk hastigheten på miksaren, och häll i oljan i en tunn stråla. Miksa max 30 sekunder:
 
Miksa in kaffe och chokladblandningen:
 
Miksa in vispgrädde:
 
Miksa in socker:
 
Rör in mjölblandningen med en slev:
 
Fyll formar 2/3 fulla. Grädda som i 20 minuter på 175 grader:
 
Gör en fluffy chokladfrosting:
 
Recept:
350 gram smör
400 gram choklad
100 gram florsocker/melis
25 gram kakaopulver
ett paket philadelphia choklad
0,5 dl kokande vatten
 
Detta behöver du:
 
Miksa ihop smör och florsocker tills det blir fluffy. Smält chokladen. Blanda kokande vatten med kakopulver.
Blanda ihop allt, och miksa tills det blir en fluffy kräm:
 
Dekoreran cupcakesen med chokladfrostingen:
 
Jag gjorde också små blommor i sockerpasta. Jag kavlade ut och stack ut stora blommer som jag sprayade med rosa metallfärg (ätbar). Sen stack jag ut mindre bommer som jag limmade fast på dom störra (med ätbart lim):
 
Då hoppas man på en bra fika i morgon :)
 
 
Kos!
 
-Hanne-

Citronpaj

I kväll blev vi bjuden på tacos, och i den anledning gjorde jag en citronpaj till dessert. Receptet är från viktvakternas hemsida, så den är kanske lite mindre onyttig. Men, det viktigaste är att den är god :)
 
Recept (1 paj)
6 digestivekex
2 msk flytande margarin
300 gram kondicerad mjölk, sockrad
2 ägg
1 msk sitronskal
1 dl sitronsaft från två citroner
appelsin/mandaring till garnityr
 
grädda på 175 grader i ca 15 minuter
 
 
Detta behöver du:
 
Krossa kexen (jag använde en stavmiksare) och blanda med margarinen:
 
Kläm ut blandningen i en liten pajform. Ställ den i kylskåpet medan du gör fyllningen:
 
Blanda mjölken med äggen:
 
Riv av citronskal så du har en msk. Pressa ut saften av citronena:
 
Blanda in citronsaften och citronskalet i mjölk och äggblandningen:
 
Häll röran i pajformen. Grädda i 15 minuter på 175 grader:
 
Låt den sen kallna. Decorera den med appelsiner eller clementiner:
 
 
Trevlig helg! -Kos dere!
 
-Hanne-

Banan och kokoskaka

 
I dag har jag provat ett nytt recept. Hittade et recept som jag gjorde om lite, tog ut några ingredienser och la till några som jag gillar bättre.
 
Recept (1 kaka):
100 gram smör (rumstempererat)
2 dl socker
2 ägg (rumstempererat)
4 dl vetemjöl
1,5 dl kokos
1 msk bakpulver
0,25 tsk salt
4 bananer
 
Grädda på 175 grader i ungefär én timme.
 
Ställ fram:
 
Miksa smör och socker. Misk sedan in ett och ett ägg:
 
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kokos. Miksa in detta i röran:
 
Mosa bananerna och rör in dom:
 
Smör en form (1 liter) med olja och dryssa på lite kokos:
 
Häll i röran i formen. Dryss lite kokos på toppen också. Grädde den i ugnen på 175 grader i ungefär en timme:
 
Efter en timme blev den så här:
 
Låt den svalna lite. Sen är det bara att njuta :) I kväll blir det nybakad banan och kokoskaka med lite varm äppelmust från Kivik :)
 
 
Kos dere!
 
-Hanne-
RSS 2.0