Kinder Cupcakes
Hej alla :)
Så skönt med semester, är i Trondheim nu och hälsar på vänner och familj. I går fick jag lite tid över till att pröva ut et recept dom jag har tänkt på länge. Jag älskar Kinderchoklad, och tänkte att varför inte prova det i cupcakes :) Här är receptet, dom blev jättemumsiga :)
Recept (12 stora):
150 gram socker
200 gram smör
3 ägg
225 gram vetemjöl
2 ts bakpulver
1,5 ts vaniljesocker
1 dl mjölk
225 gram vetemjöl
2 ts bakpulver
1,5 ts vaniljesocker
1 dl mjölk
6 Kindermaxi-choklad
Grädda i ca 20 minuter på 200 grader.
Ställ fram det du behöver:
Mixsa smör och socker i ca 8 minuter:
Mixa inn ett och ett ägg:
Häll i mjölk:
Häll i mjöl, bakpulver och vaniljsocker:
Krossa kinderchokladen:
Rör chokladen inn i smeten:
Häll smeten i formar:
Grädde i 20 minuter på 200 grader. Sen blev dom så här:
Till frosting gjorde jag en kinderkräm:
Recept:
3 dl vispgrädde
12 kindermaxi-choklad (260 gram)
1,5 tsk vaniljsocker
Ställ fram det du behöver:
Varma vispgrädden, men den ska inte koka:
Häll den varma vispgrädden över kinderchokladen:
Vispa och rör inn vaniljsocker:
Ställ blandningen i kylskåpet i 6 timmar. Vispa sen tills det blir en kräm:
Dekorera cupcakesen med kinderkrämen. Jag la också ett halvt kinderägg på toppen :)
Fortsatt trevlig sommar :)
Kos dere!
-Hanne-
Oreo cheesecake cookies
Hej alla.
Hoppas ni har en trevlig sommar :) I kväll har jag gjort Oreo cheescake cookies (från Manuelas Passion4baking).
Dom blev helt fantastisk goda :) Prova själv!
Recept (ca 22 stk):
113 gram smör
100 gram philadelfiaost
225 gram socker
1,5 tsk vaniljsocker
180 gram mjöl
100 gram chokladknappar
1 paket oreokex (jag använde två, men det blev en del över som jag tänker använda till nåt annat senare)
100 gram Vit choklad
Ställ fram det du behöver:
Mixa smör och philadelfiaost i ca 8 minuter i en mixare. Det ska bli krämigt:
Häll i socker och vaniljsocker och mixa vidare några minuter:
Rör inn mjölet:
..och chokladknapparna:
Använd en stavmixare och pulverisera oerokexen. Ta ur den vita krämen, den ska inte användas:
Pulveriserat oreokex:
Använd en glassked för att ta ut kulor av smeten. Doppa kulorna i den pulveriserade oreokexen. Täck hela smetkulan med kex:
Lägg kulorna på ett bakplåt med bakpapper:
Grädda dom i ugnen på 190 grader i max 15 minuter. Dom är fortfarande mjuka när dom kommer ut ur ugnen, men när dom svalnar blir dom klara :
Smält den vita chokladen över varmt vatten. Häll den i en påse och gör ett lite hål i påsen. Dekorera cookisen med vit choklad (dom måste svalna först):
Låt dom ligga kvar tills chokladen har stelnat:
Jättegoda!
Kos dere!
-Hanne-
Kanelbullar
Hej alla.
Den här veckan har jag haft besök av min bror (från Norge). Vi har bakat kanelbullar :) Jättegodt!
Recept (24 stk):
125 gram smör
5 dl mjölk
50 gram färsk jäst
125 gram socker
900 gram vetemjöl
2 tsk kardemumma
Grädda i ugnen på 250 grader i 10-12 minuter.
Ställ fram det du behöver:
Smält smöret:
Häll mjölken i smöret och varm det tills det blir 37 grader:
Rör ut jästen i en del av mjölken:
Rör ut tills det inte är några klumpar:
Häll socker, vetemjöl och kardemumma i en mixare. Rör ihop:
Häll mjölkblandingen i mjölblandingen:
Mixa degen tills den blir fast och fin. Det ska kunna gå att ta i den utan att den sitter fast på fingrana.
Låt degen jäsa i 40 minuter under plast:
Kavla ut degen. Häll mjöl på bordet så att inte degen fastnar:
Kavla ut den tills den är ungefär 1 cm tjock:
Ställ fram det som behövs till at fylla degen med:
Smält smör, och bre på degen:
Strö på kanel och socker:
Rulla ihop degen (från den bredaste sidan):
Del upp rullen i 24 bitar:
Lägg kanelbullorna på en bakplåt och låt som jäsa vidare i 40 minuter under plast:
Efter andra jäsningen, pensla kanelbullorna med lite smör:
Strö på lite perlesocker:
Grädda dom i ugnen på 250 grader i 10-12 minuter. Sen ser dom så här ut:
Luktar jättegodt :)
Provsmaking:)
Kos dere!
-Hanne-
Chokladtårta med Vaniljfrosting
Hei alla.
Här kommer den andra tårtan som jag gjorde till mitt födelsesdagskalas förra veckan. Den är från Manuelas passion4baking.com. Jättegodt, fast den blev inte så fin som jag tänkte..Hadde inte rätt smörekniv, men det blev ganska bra ändå :)
Recept på tårtbotten (2 formar på ca 20 cm):
275 gram socker
180 gram vetemjöl
60 gram kakao
1,25 tsk bakpulver
1,25 tsk bikarbonat (natron)
1 tsk salt
0,75 dl olja (som inte luktar)
140 gram vispgrädde
1,3 dl espresso (svalnat)
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
Grädde i 2 runda bakformar på ca 20 cm. 180 grader i ca 20-30 minuter.
ställ fram det du behöver:
Häll socker och kakao i en mixare, rör ihop:
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Häll det i mixaren och rör ihop:
Vispa äggen och häll i vispgrädden. Rör ihop:
häll i oljan i äggblandingen:
Häll i svalnat espresso i äggblandingen. Rör ihop:
Häll äggblandingen i mjölblandingen (i mixaren). Mixa ihop:
Fördel röran i två runda bakformar:
Grädda i 20-30 minuter på 180 grader. Låt dom svalna. Sen såg dom så här ut:
Medan tårtbottnen svalnar gör man krämen för at fylla tårtan med. Jag gjode en jordbubbskräm:
Recept:
4 dl vispgrädde
250 gram jordgubbar
lite socker
Ställ fram det du behöver:
Använd en stavmixare eller liknande för at mosa jordgubbarna:
Vispa vispgrädden i en mixare och bland sedan inn jordgubbarna och så mycket socker du själv vill. Nu är den klar till att smöras på tårtan:
Dela tårtbottnerna i två och smör jordgubbskräm i tre lager:
Till att täcka tårtan gjode jag en vaniljfrosting:
Recept:
7 äggvitor
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Lila karamellfärg
Ställ fram det du behöver:
Blanda äggvitor, socker och vaniljsocker i en bunke og vispa över kokande vatten tills sockeret har smällt:
När sockeret har smällt (kan ta lång tid), häll över i en mixare och mixa vidare tills frostingen blir stiv och kald. Den ska få en fast konsistens:
Om man vill, kan man ha den vit. Jag ville ha en ljus lila tårta, och använde därför Wilton Lila färg:
Sen är det bara att smöra frostingen på tårtan. Jag dekorerade också med lite guldpärlor:
Kos dere!
-Hanne-