Citronbiskvier

Det är första gången jag gör citronbiskvier, och dom blev jättegoda. Så kul och enkelt att göra. 
 
Botten (20-25stk)
300 gram mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita
 
riv mandelmassan och blanda gott med socker och äggvita. Klicka ut på bakplåtspapper och platta till dom.
Grädda på 175 grader i ca 12-15 minuter. Låt dom svalna.
 
fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2,5 dl florsocer
1 msk vaniljsocker
0,5 citron, saften och skal.
 
miksa ihop till en slät kräm. Toppa undersidan av biskviebotten.
 
smält 200 gram vit choklad. Låt choklade svalna. Doppa sedan biskviena i chokladen. Jag hade lite gult strössel på mina.Låt stelna i kylskåp.
 
 
 

Jordgubbstårta

Denna tårta gjorde jag till min födelsedag som jag firade i Byxelkrok på Öland denna sommaren. 
 
det är tre lika botten.
 
Fyllningen och täcket rundt är det samma:
 
4 dl vispgrädde 
175 gram creme cheese
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
500 gram jordgubbar i småbitar
 
vispa vispgrädden till kräm. Ställ till sidan. Vispa sedan creme cheese med florsocker och vaniljsocker. rör in den vispade vispgrädden. Blanda gott. Rör till sist in jordgubbsbitarna. 
del botten i tre delar. Fyll varje våning med fyllningen, täck sendan hela tårtan med resten. Dekorera med till exempel jordgubbar. 
 
 
 
 

Rabarberpaj

Denna sommaren har det blivit många sånna här rabarberpajen. Det är min sambos favorit. 
Rabarbern plockar vi i vår trädgård, sen är det bara att göra pajskalet. Jättegott med lite vispat vaniljvisp till.
 
recept på en vanlig stor pajform:
ca 300 gram rabarber. (Skalat och delat i små bitar)
2,5 dl vetemjöl
2 dl socker
100 gram smör
4tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1 ägg
 
smält smöret och rör in vaniljsocker. Blanda ihop mjöl, socker och bakpulver. Häll i det smältande smöret och ägget. Rör ihop till en fin deg. Tryck ut den i en pajform. Fördela rabarberbitarna och tryck dom lite ner i degen. 
Grädda på 180 grader i ca 40 minuter. 
 
 
 
RSS 2.0