Norge-kake

Denna tårtan gjorde jag till årets 17 maj, Norges nationaldag. Fick tips om receptet från min lillebror. 
 
 
Recept tårtbotten (25 cm)
4 ägg
400 gram socker
2 tsk vaniljsocker
1 citron (rivet skal)
400 gram vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl fil
2 olja utan smak
röd och blå karamellfärg
 
piska ägg och socker fluffigt. Blanda i alla andra ingredienser förutom karamellfärg. Miksa gott. ta 1/3 av smeten och färg blå och 2/3 av smeten röd. Grädda på 180 grader i 30-40 minuter. Låt som svalna helt.
 
ostkräm:
400 gram smör
600 gram florsocker
400 gram creme cheese naturell
2 msk pressad citron
 
miksa ihop allt.
 
dela den röda tårtbotten i två. börja med en av dom röda delarna. Smör den med ostkräm. Lägg på den blå tårtbotten. Smör på ostkräm. Lägg på den andra röda delen. Täck tårtan med resten av ostkrämen. 
Dekorera tårtan med jordgubbar och blåbär. Jag dekorerade med norska flaggor också! 
 
 
 
Hurra for Norge !!!
 
 

Pilbågetårta

Denna tårta gjorde jag till min lillebror när jan fyllde år. 
det är en chokladtårta fylld med kinderchokladfluff och vit chokladfluff.
täckt och dekorerad med sockerpasta. 
 
recept tårtbotten (20cm):
 
ta ta tre lika glas
fyll det ena med 4 ägg
fyll det andra med socker tills det är like fullt som glaset med ägg.
fyll det tredje med en tredjedel potatismjöl. Fyll så nästa till samma nivå med mjöl. Fyll på två msk kakaopulver och 1,5 tsk bakpulver. 
 
Piska ägg och socker fluffigt. Rör sen in mjölet. Grädda på 175 grader i ungefär 35 minuter. Kolla imellanåt. 
 
recept fluff:
3 dl vispgrädde
200 gram choklad
 
varm vispgrädden så chokladen smälter. Låt det inte koka. Låt det stå kallt till det är genomkallt. Hällst över natten. Piska sedan upp till en fluffig kräm. 
 
RSS 2.0