Canada cake

Idag hade jag en beställning till dagens fredagsfika på jobbet. En av mina kollegor är från Canada och beställde denna:) det är en chokladtårta fylld med mjölkchokladfluff och creme cheese vanilla butter cream. 
 
recept chokladtårta (tårtan har två chokladtårtor) 
400 gram smör
9 dl socker
4 ägg
4,5 dl vatten
3 dl gräddfil
8 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
8 msk kakaopulver
 
miksa smör och socker. Miksa sen inn äggen. Häll i vatten och gräddfil och mixa vidare. Blanda alla torra ingredienser och häll i blandningen. Miksa ihop till en slät smet. Häll smeten i en bakplåt/långpanna. 
Grädda på 180 grader i 35-45 minuter (beroende på ugn och storlek på långpannan) 
 
mjölkchoklasdfluff: 
3 dl vispgrädde
200 gram mjölkchoklad
 
värm vispgrädden med chokladen tills chokladen har smällt. Låt det inte koka. Ställ i kylskåp över natten, och piska der sen till en kräm. 
 
creme cheese vanilla buttercream frosting:
100 gram smör
200 gram creme cheese
2 dl vispgrädde
florsocker
 
miksa smör och creme cheese fluffit. blanda i florsocker tills du har fått den konsistensen och smaken du önskar. Vispa vispgrädden och rör in i blandningen. 
 
 
RSS 2.0