Frukostscones

God morgon! I dag har jag bakad scones till frukost. Luktar så gott, riktig mysfrukost!

Recept (2stk):
100 gram vetemjöl
125 gram fint rågmjöl
2tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 gram smör
1,5 dl mjölk

Grädda i 10-12 minuter på 225 grader.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en köksmaskin. Ha i smöret i små bitar och bak det in i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och kör tills det blir en glatt deg.
Del degen i två delar och platta till den till två runda bröd. Ta en kniv och skär snitt i dom, då blir det enklare att dela dom sen.
In med dom i ugnen och grädda i 10-12 minuter... Sen är det bara att njuta :)

Fransk Chokladtårta

I helgen har jag haft besök av min familj från Norge. Vi firade lite födelsesdagar, och då blev det dags för tårta. Jag bakade den här franska chokladtårtan (från manuelas passion4baking). Det är en konfekttårta.
 
Recept:
250 gram mörk choklad (70%)
225 gram smör
1 dl socker
2 msk citronsaft
rivet skal av 1/2 citron
5 egg
1 msk mjöl
 
Använd en rundt bakform på ca 20 cm. I ugnen på 180 grader i 30 minuter.
 
Ställ fram det du behöver:
 
Smält choklad och smör i vattenbad:
 
Tillsätt socker och röd om tills sockeret har smält:
 
Vispa 5 egg och rör inn dom i chokladröran:
 
Rör inn citronsaft, citronskal och mjöl:
 
Häll röran i en rundt form (20cm). Jag hade bakplåtspapper i formen, för att enklare få ur den sen:
 
Låt den stå i ugenen i ca 30 minuter:
 
Jag dekorerade med florsocker. Jag använde sjablonger: Jag gjorde också små rosor av sugarpaste:
 
Kos dere!
 
-Hanne-
RSS 2.0