Key Lime Paj (Roy Fares)
Detta receptet har jag hämtat från Roy Fares. En frisk och samtidig lite söt lime paj. Blev dagens efterrätt med trevligt selskap.
Recept:
Pajskal:
100 gram smör
15 digestivekex
2 msk socker
smält smöret. Krossa kexen i en mixare och blanda med socker. Rör in smöret. Tryck ut i en pajform. Grädda i ugnen i 15 minuter på 180 grader. Låt sen svalna.
limefyllning:
1 burk kondenserad mjölk
1dl pressad limesaft (3lime) + skalet från en lime
1 msk vaniljsocker
2 ägguler
2 ägg
blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker i en bunke. Rör sen in äggulena, och till sist äggen. Låt blandningen vila i 15 minuter innan du fyller pajskalet. Grädda i ugnen i 15-20 minuter på 170 grader. Låt den svalna och ställ den i kylskåpet i 2timmar.
Italiensk maräng:
300 gram socker
120 gram vatten
150 gram äggvita
vispa äggvitan fluffigt. Koka socker och vatten tills det når 121 grader. Häll det i äggvitorna i en tunn stråle medans mixaren går på fullt. Vispa tills det har svalnat. Spritsa pajen. Andvänd en brännare för att få en ljusbrun uta på marängen. Dekorera med bär.
Njut!