Key Lime Paj (Roy Fares)

Detta receptet har jag hämtat från Roy Fares. En frisk och samtidig lite söt lime paj. Blev dagens efterrätt med trevligt selskap. 
 
 
Recept:
 
Pajskal:
100 gram smör
15 digestivekex
2 msk socker
 
smält smöret. Krossa kexen i en mixare och blanda med socker. Rör in smöret. Tryck ut i en pajform. Grädda i ugnen i 15 minuter på 180 grader. Låt sen svalna.
 
limefyllning:
1 burk kondenserad mjölk
1dl pressad limesaft (3lime) + skalet från en lime
1 msk vaniljsocker
2 ägguler
2 ägg
 
blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker i en bunke. Rör sen in äggulena, och till sist äggen. Låt blandningen vila i 15 minuter innan du fyller pajskalet. Grädda i ugnen i 15-20 minuter på 170 grader. Låt den svalna och ställ den i kylskåpet i 2timmar. 
 
Italiensk maräng:
300 gram socker
120 gram vatten
150 gram äggvita
 
vispa äggvitan fluffigt. Koka socker och vatten tills det når 121 grader. Häll det i äggvitorna i en tunn stråle medans mixaren går på fullt. Vispa tills det har svalnat. Spritsa pajen. Andvänd en brännare för att få en ljusbrun uta på marängen. Dekorera med bär. 
 
Njut! 
 
RSS 2.0