Bestevenn kake

Denna blomtårta gjorde jag till min bästa kompis hemma i Norge. Eftersom jag bor så långt bort och missar alla födelsesdagar, tänkte jag det var roligt att överraska henne med en tårta på morgonen när jag kom. det är en sockerbotten fylld med chokladfluff och marsmellowsfluff. Dekorarat med sockerpasta, guldpulver och gult kakströssel.
 

Dagistårta

Denna tårta gjorde jag till sommaravslutningen för dagiset där min mamma jobbar. 
Det är chokladbotten fylld med mjölkchokladfluff och marsmellowsfluff. Dekorerat med sockerpasta. sandlådan är gjord av kexchokkad och krossad mariekex. 
 

Esthetics cake

Denna tårta gjorde jag till några kollegor innan sommarlovet. Det är en sockerbotten fylld med vanilj-créme cheese frosting och blåbärfrosting. Dekorerad i sockerpasta. 
 

Studenttårta

Denna tårta gjorde jag till en som tog studenten nu i juni. Det är en chokladtårta fylld med vanilj-créme cheese frosting och jordgubbsmousse. Dekorationer i sockerpasta.
 

Examenstårta

Denna tårta gjorde jag till en tjej som gick ut årskurs 9 nu i juni. 
 

Nationaldagstårta

6 juni var Sveriges nationaldag. Då gjorde jag denna tårta. Den innehåller chokladtårtbotten. Samma recept som sockerbotten, men med kakaopulver. Den är fylld med vit och mjölkchokladfluff. den är dekorerad med sockerpasta. 
 
 
 

Monster high tårta

Tårtan är gjord av sockerbotten fylld med jordgubbsmousse och marsmellowsfluff. 
Recept finns under hello Kitty. 
 
 

Hello Kitty

 
 
Dom här två tårtorna är gjord av sockerbotten och fylld med ett lager jordgubbsmousse och ett lager marshmellowfluff. Dom är täckta med sockerpasta. Dekorationerna är också gjorda i sockerpasta.
 
recept på sockerbotten 24 cm.
Ta tre lika glas. 
ha 5 ägg i det ena glaset.
i det andra glasen häller man upp socker till samma höjd som äggen.
i det tredje glaset häller man i mjöl till samma höjd. Använd en tredjedel potatismjöl. 
2 tsk bakpulver.
 
mixa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör in mjölet och bakpulver. 
Häll smeten i en form och grädda på 175 grader i ungefär 40 minuter. 
 
Recept på jordgubbsmousse
250 gram jordgubbar
0,75 dl socker
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
 
kok jordgubbar och socker. Vispa vispgrädden. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
rör in gelatinbladen i jordgubbarna. Sil  sendan av bitarna i jordgubbarna. Rör in jordgubbssaften i vispgrädden. Ställ kylskåp tills det har stelnat.
 
marshmellowfluff recept:
7 äggvitor
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
 
vismpa allt över vattenbad tills sockeret har smällt. Låt sedan en köksbländare vispa det i 10 minuter. Sen är det klart. 
 
 
RSS 2.0